MasterChef 2 Ağustos dokunulmazlık oyununda şefler yarışmacılardan Biberli Jamaika Karidesi & Creole Sos hazırlamalarını istedi. İşte pratik tarif ve malzemeler.
MasterChef Türkiye’de heyecan hız kesmeden devam ediyor. 2 Ağustos tarihli bölümde dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan bu kez Karayip mutfağından esintiler taşıyan Biberli Jamaika Karidesi & Creole Sos yapmaları istendi. Şefler, yarışmacılardan hem tekniğe hem de lezzete odaklanmalarını bekledi.
Eğer siz de evinizde bu farklı ve aromatik tarifi denemek isterseniz işte ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı:
Biberli Jamaika Karidesi İçin Malzemeler:
500 gram büyük karides (kabuğu çıkarılmış ve temizlenmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
2 yemek kaşığı Jamaika Jerk baharatı (veya ev yapımı baharat karışımı)
Yarım limonun suyu
Tuz ve karabiber
Creole Sos İçin Malzemeler:
1 büyük domates (rendelenmiş veya doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 yeşil biber (çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı, acı sevenler için)
Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
Karidesleri temizleyip kurulayın. Zeytinyağı ve Jamaika Jerk baharatını karıştırın. Karidesleri bu karışıma bulayıp limon suyunu ekleyin. En az 30 dakika buzdolabında marine edin.
Izgara tava veya normal tavayı ısıtın. Karidesleri her iki tarafını altın rengi olana kadar kızartın.
Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtıp doğranmış soğanı kavurun. Yeşil biber ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Domatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Domates salçasını ekleyip karıştırın.
Kırmızı biber, tuz ve karabiberle sosu tatlandırın. Sos hazır olunca karideslerin üzerine dökerek servis edin.
MasterChef izleyicileri bu özel lezzeti evlerinde de deneyerek Karayip mutfağının farklı tatlarını sofralarına taşıyabilir. Yanında beyaz pirinç veya Karayip Pilavı ile sunarak tam bir MasterChef tabak deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!









