Bu alanlar, yoğun havalimanı trafiğinden etkilenmeden güvenli iniş ve kalkış imkânı sunacak.Amatör ve Sportif Havacılığa Büyük DestekBakan Uraloğlu, Türkiye genelinde kurulacak Hava Kampüsler sayesinde amatör ve sportif havacılığın gelişmesine büyük katkı sağlanacağını belirtti. "Hava Kampüs" adı verilen bu alanların, özellikle havaalanı prosedürlerinden ve yoğunluktan etkilenmeyen bir ortam sunarak, hem pilot eğitimlerinde hem de sportif uçuşlarda kullanılabileceğini söyledi. Bakan, "Bu kampüsler sayesinde Türkiye, amatör ve sportif havacılıkta da dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olacak," dedi.
Hava Kampüsleri İçin Katı Güvenlik ve İzin SüreciHava Kampüs inşa etmek isteyenlerin, yer seçimi yaparken güvenlik ve çevreye etkilerini göz önünde bulundurması gerektiğini belirten Bakan Uraloğlu, başvuru sürecinin ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın ulusal güvenlik açısından, valiliklerin ise çevre ve insan sağlığı açısından denetim yapacağını kaydetti. Olumlu raporlar alındıktan sonra, projelerin 3 yıl içinde tamamlanması gerektiğini de vurguladı. Aksi takdirde, izinler iptal edilecek.
Hava Kampüslerde Güvenlik ÖncelikliBakan Uraloğlu, Hava Kampüslerde uçuş güvenliğinin sağlanabilmesi için çevresinde mâniadan (uçuşu engelleyici yapılaşma) arındırılmış hava sahası oluşturulmasının zorunlu olduğunu belirtti. Sabit kanatlı hava araçları ve diğer hava araçlarının güvenli bir şekilde operasyonlarını sürdürebilmesi için, mânia kriterlerinin titizlikle uygulanacağını söyledi.
Bu yeni uygulama, Türkiye'de amatör ve sportif havacılığın daha da gelişmesine olanak sağlayacak ve havacılık tutkunlarının faaliyetlerini daha güvenli ve özgür bir ortamda gerçekleştirmelerine imkân tanıyacak.



