Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, doğal yaşamın korunması ve yasa dışı avcılığın önlenmesine yönelik yürüttüğü saha çalışmaları kapsamında bir denetim gerçekleştirdi. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet edildiği bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, yasak avlandığı tespit edilen noktalarda incelemelerde bulundu.
Denetimlerde Otomatik Tüfekler ve Avlanan Ördekler Bulundu
Polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontroller sırasında, 2 şahsın yasak yöntemlerle avlandığı belirlendi. Şahıslarla birlikte, avda kullanıldığı tespit edilen 2 adet otomatik av tüfeği ve yasa dışı yollarla avlanmış olan 4 adet ördek ele geçirildi. Ele geçirilen tüfeklerin ruhsat durumları ve avlanma izinleri üzerinde detaylı inceleme yapıldı.
Dosya Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne Devredildi
Yakalanan 2 şahıs, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Ancak olayla ilgili hazırlanan resmi tutanaklar ve el konulan tüm materyaller (tüfekler ve yaban hayvanları), gerekli idari işlemlerin yapılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
İdari Para Cezası Uygulanacak
Yasak avlanma faaliyetine ilişkin idari yaptırımların ve para cezalarının, Orman Bakanlığı görevlileri tarafından Kara Avcılığı Kanunu uyarınca tesis edileceği bildirildi. Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, bölgedeki ekolojik dengenin korunması ve yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.









