Cumhurhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 8. Olağan İl Kongresi’ne katılarak gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen ve binlerce partilinin katılımıyla gerçekleşen kongrede konuşan Erdoğan, Türkiye’nin iç ve dış güvenlik politikalarındaki kararlılığını yineledi. Samsun halkının yoğun sevgi gösterileri eşliğinde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı, terörle mücadeledeki stratejik yol haritasını paylaştı.
"Terör Örgütü İçin Çember Daralıyor"
Konuşmasında emperyalist odakların Türkiye üzerindeki planlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörün bir dış politika aracı olarak kullanılmaya çalışıldığını ifade etti. Türkiye’nin bu oyunu bozmaya kararlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu milletin başına sardıkları terör belasından ülkemizi en kısa sürede kurtaracağız. Bu konuda azimliyiz ve hedefimize kilitlenmiş durumdayız. Terör örgütü için çember artık her geçen gün daha da daralıyor,” dedi.
"Başka Seçenek Yok: Ya Silahlar Gömülecek Ya Teröristler"
Bölgesel huzurun tesisi için terörün tamamen tasfiye edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşların teröre karşı tek vücut olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, “Türk, Kürt, Arap ayrımı yapmaksızın herkes, bölgesel planlara taşeronluk yapan teröristlere karşı net bir tavır sergiliyor. Bölücü teröristler ya silahlarını gömecekler ya da kendileri o silahlarıyla birlikte toprağa gömülecekler. Bunun dışında bir çıkış yolu veya başka bir seçenek yoktur,” diyerek kararlılık mesajı verdi.
Milli Birlik ve Beraberlik Mesajı
Mücadelenin sadece askeri sahada değil, siyasi ve toplumsal alanda da süreceğini ifade eden Erdoğan, 85 milyonun kardeşliğinin en büyük güç olduğunu hatırlattı. Kongre süresince AK Parti’nin yeni dönem stratejileri ve Samsun’a yönelik yatırım planları da ele alındı. Salonu hıncahınç dolduran vatandaşların alkışları eşliğinde konuşmasını tamamlayan Erdoğan, AK Parti Samsun teşkilatına yeni dönem çalışmaları için başarılar diledi.









