Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Milli Mücadele meşalesinin Samsun’da yakılmasının 106. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atakum’un gençlik vizyonuna ve Cumhuriyet değerlerine vurgu yaptı. Türkel, gençlerin sadece geleceğin değil, bugünün de yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini belirtti.
Milli Mücadele'nin ilk adımının atıldığı Samsun’da, 19 Mayıs coşkusu 106. yılında Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in mesajıyla yankı buldu. Başkan Türkel, bir ulusun kaderini değiştiren bu tarihi günün, Atakum gibi genç nüfusun yoğun olduğu bir kentte çok daha derin bir anlam taşıdığını ifade etti.
"Atatürk’ün Devrimleri En Büyük Kılavuzumuzdur"
Başkan Türkel mesajında, şartlar ne olursa olsun Atatürk’ün fikirlerinin sarsılmaz savunucusunun gençler olduğunu hatırlatarak; “Atatürk’ün bilimsel, çağdaş ve demokratik ülke hedefi bizlere yol göstermeye devam ediyor. Bu tarihi mücadelenin başladığı şehir Samsun’da, Cumhuriyet değerlerini genç nesiller aracılığıyla geleceğe taşıyacağımıza inancımız tamdır” dedi.
Atakum’da "Yöneten ve Üreten" Gençlik Modeli
Atakum’un eğitim, sanat ve spor kenti kimliğine dikkat çeken Türkel, gençlerin belediye yönetimindeki rolünü şu sözlerle tanımladı: “Gençlerin yalnızca izleyen değil, yöneten ve üreten bireyler olmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Gençliğin sesiyle şekillenen projelere öncülük ederek, kent vizyonumuzu onlarla birlikte büyütüyoruz.”
Birlik ve Dayanışma Vurgusu
Kentimizi daha ileriye taşımak için el ele çalışma çağrısı yapan Başkan Türkel, mesajını tarihi bir minnetle noktaladı: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, bağımsızlık uğruna can veren kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm yurttaşlarımızın bayramı kutlu olsun.”









