Konferansa Sinop Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Murat Sezgin Konferans Salonu’nda katılım gösteren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Dekan Prof. Dr. Hülya Turan ve akademik personel ile üniversite öğrencileri de yer aldı. Parlak, sektörde kaliteyi en üst seviyeye çıkartma çabasında olduklarını belirterek, su ürünleri yetiştiriciliğinde önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti.
Su Ürünleri Sektörünün Geleceği
Parlak, Türkiye'deki su ürünleri sektörünün her yıl büyüdüğünü vurgulayarak, "Türkiye’de su ürünleri sektörü her yıl yüzde 20’lere varan bir büyüme göstermektedir. Bu büyümeyle birlikte kaliteyi ve verimliliği üst noktalara taşımamız gerekiyor. 2030’lu yıllarda dünya genelinde yetiştiricilikle elde edilecek balık, avcılıktan daha fazla ön planda olacaktır. Bu nedenle yeni üretim alanları açarak sektöre katkı sağlamamız gerekmektedir" dedi.
Hastalık Riski ve Alınması Gereken Önlemler
Samsun ve Sinop illerindeki su ürünleri yetiştiriciliğinin geleceğine de değinen Parlak, balıklardaki hastalık riskine dikkat çekti. Bu riski azaltıcı önlemlerin bir an önce alınması gerektiğinin altını çizen Parlak, sektörün sürdürülebilirliği için bu tür önlemlerin önemine vurgu yaptı.
İşbirliği ve Gelecek Çalışmaları
Osman Parlak, Sinop Su Ürünleri Fakültesi ile 30 yılı aşkın bir işbirliklerinin bulunduğunu belirterek, öğretim üyelerinin yürüttüğü çalışmaların kendileri için son derece önemli ve değerli olduğunu ifade etti. Fakülteyle yapılan işbirliği protokolü ile gelecekte de başarılı projelere imza atılacağına inandığını söyledi.
Ödül Töreni
Programın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Dekan Prof. Dr. Hülya Turan, Osman Parlak’a, Fakültenin çalışmalarına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek bir hediye takdim ettiler.