Samsun Büyükşehir Belediyesi, 7 Temmuz’daki aşırı yağışların ardından zarar gören yolların onarımı için seferber oldu. Özellikle Terme ilçesindeki Uludere Mahallesi grup yolunda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, selin etkili olduğu birçok bölgede ulaşım yeniden sağlanmaya başladı.
Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimizde meydana gelebilecek her türlü olumsuzluğa karşı tüm ekip ve ekipmanlarımızla hazırız. Aşırı yağışların etkilediği bölgelerde kapsamlı çalışmalarımızı büyük bir titizlikle tamamladık” dedi.

4 İlçede Yoğun Çalışma
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SASKİ, Yol Yapım Bakım ve Onarım, İtfaiye ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri; Terme, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde sahada aktif görev yapıyor.

Terme’de Kocaman-Uludere grup yolu ile Erenköy ve Ambartepe mahallelerinin de aralarında bulunduğu 13 mahallede yollar yeniden trafiğe açıldı.
Çarşamba’da belediyeye ait 13 yolun açılması tamamlanmak üzere, 8 mahallede çalışmalar sürüyor.
Salıpazarı’nda kapalı olan yolların açıldığı 13 mahallenin ardından, kalan 11 mahallede son düzenlemeler yapılıyor.
Ayvacık’ta ise yağıştan etkilenen 43 mahallede ulaşımın sağlanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

"Vatandaş Mağdur Olmasın" Vurgusu
Başkan Doğan açıklamasında, “Sel sonrası kapanan yolların açılması, su ve kanalizasyon altyapılarının onarılması gibi pek çok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirmek” ifadelerini kullandı.






