Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 hasta tablosunu paylaştı. 25 Aralık verilerine göre, son 24 saat içinde gerçekleştirilen 201 bin 104 testle birlikte toplam test sayısı 23 milyon 426 bin 941’e ulaştı. Yapılan taramalarda semptom gösteren 3 bin 199 yeni hasta ile beraber toplam 17 bin 543 yeni vaka tespit edildi. Bu sonuçlarla birlikte Türkiye’deki toplam vaka sayısı 2 milyon 118 bin 255’e yükseldi.
Can Kayıplarında Artış Devam Ediyor
Salgının seyrine ilişkin verilerde can kaybı rakamları dikkat çekti. Son bir gün içerisinde 256 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, salgının başlangıcından bu yana yaşanan toplam can kaybı 19 bin 371’e çıktı. Diğer yandan, güncel verilere göre bugün 35 bin 511 kişinin karantina ve tedavi süreci tamamlandı. Böylece toplam iyileşen sayısı 1 milyon 970 bin 803’e ulaştı.
Ağır Hasta Sayısı ve Hastane Doluluk Oranları
Hastalardaki zatürre oranının yüzde 4.1 olarak açıklandığı tabloda, ağır hasta sayısı 4 bin 702 olarak kayıtlara geçti. Bakanlık, sağlık sistemindeki güncel doluluk oranlarını da kamuoyuyla paylaştı. Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 50.8, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68.2 ve ventilatör (solunum cihazı) doluluk oranı yüzde 40 olarak belirlendi.
Bakan Koca’dan Kritik Aşı ve Tedbir Uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada vaka sayılarındaki düşüşün hastane yüküne olumlu yansıdığını ifade etti. İyileşme sürecinin can kayıplarına da yansımasını ümit ettiklerini belirten Bakan Koca, aşı süreci tamamlanana kadar vatandaşların tedbirlere uyması gerektiğini vurguladı. Koca, mesajında "Aşı kampanyası sonuna kadar tedbirde ısrar edelim" ifadesine yer verdi.









