Seminer, Doç. Dr. Gediz Uğuz’un yürütücülüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Elif Can Özcan’ın katkılarıyla Samsun Omtel Otel’de düzenlendi. Etkinlik, TÜBİTAK-BİDEB 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı çerçevesinde hayata geçirildi.Seminere Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden saygın akademisyenler eğitmen olarak katılırken, çeşitli üniversitelerden 15 lisansüstü öğrencisi de katılımcı olarak yer aldı.Seminerin ilk gününde Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatma Çiğdem Güldür, “Reaksiyonlar İçin Katalizör Seçimi ve Hazırlama Teknikleri” konulu ders verdi. Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramazan Yıldırım ise “Geleceğin Katalizör Trendleri ve Katalizörde Yapay Zeka Uygulamaları” başlıklı sunumuyla dikkat çekti.
İkinci gün ise, ODTÜ’den Prof. Dr. Deniz Üner “Katalizörlerin Temel İlkeleri ve Spektroskopik Yöntemlerle Katalizör Analizi” üzerine bilgi paylaşırken, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper Uzun “Katalizör Tasarımı, Optimizasyonu ve Performans Değerlendirilmesi” konusunu ele aldı.Seminerin pratik kısmında, OMÜ Kimya Mühendisliği Araştırma Laboratuvarları’nda katılımcılara uygulamalı eğitimler verildi. Arş. Gör. Dr. Gülce Çakman, “Mikrodalga Yöntemiyle Katalizör Sentezi” ve Arş. Gör. Rukan Can Seyfeli ise “İmpregnasyon Yönteminin Temel İlkeleri ve Katalizör Sentezi Süreçleri” üzerine eğitimler gerçekleştirdi. Ayrıca, OMÜ Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) personeli, SEM, TGA ve XRD analizleri gibi karakterizasyon çalışmalarını gerçekleştirdi.
Seminerin kapanışında, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz’ın katılımıyla eğitmen akademisyenlere teşekkür belgeleri ve hediyeler takdim edildi. Katılımcılara ise sertifikaları verildi.


