Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (Samsun TSO) ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), “İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi Geliştirilmesi Projesi” kapsamında önemli bir protokole imza attı. Protokol, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle tarafından imzalandı.
Samsun TSO’nun koordinasyonunda, Bafra ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odalarının ortaklığıyla yürütülecek proje, bölgedeki odaların kurumsal kapasitelerini artırmayı ve insan kaynakları süreçlerini daha etkin ve performans odaklı hale getirmeyi hedefliyor. 60 gün sürecek teknik destek kapsamında performans yönetim sistemi kurulacak, insan kaynakları departmanlarının süreçleri yeniden yapılandırılacak.

Projeyle birlikte, Samsun merkezli bir “İnsan Kaynakları Platformu” üzerinden eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri de yürütülecek. Böylece, bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) insan kaynakları kapasiteleri de dolaylı olarak desteklenecek.
“Üyelere daha kaliteli hizmet sunacağız”
İmza töreninde konuşan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, projenin oda yapısını daha stratejik bir yapıya kavuşturacağını belirterek, “Bu proje ile odamızın insan kaynakları yapısını performansa dayalı bir sisteme dönüştürüyoruz. Aynı zamanda bölgedeki diğer odalarla birlikte kurumsal kapasitemizi artırarak, üyelerimize daha kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyoruz. OKA ile iş birliğimiz, yalnızca odamıza değil, tüm bölgeye katkı sağlayacak” dedi.
“Bölgesel kalkınma açısından örnek model”
OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ise protokolün bölgesel kalkınma açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “TR83 Bölgesi’nin rekabet gücünü artırmak için insan kaynağının etkin yönetimi büyük önem taşıyor. Bu proje yalnızca teknik destek sağlamakla kalmayacak; aynı zamanda bilgi paylaşımı, dijital dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma açısından da örnek bir model olacak. Samsun TSO’nun bu vizyoner yaklaşımını desteklemekten memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.








