Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli mücadelenin başladığı Samsun’dan Türk gençliğine seslendi. Mucur, 106 yıl önce yakılan istiklal meşalesinin bugün "Türk ve Türkiye Yüzyılı" hedefiyle gençlerin elinde yükselmeye devam ettiğini vurguladı.
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, 19 Mayıs 1919’un 106. yıl dönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında 19 Mayıs'ın tarihi önemine değinen Mucur, bu tarihin bir milletin esarete karşı başkaldırısının ilk adımı olduğunu belirtti.
"Samsun Kıyılarından Yakılan Meşale Kaderimizi Değiştirdi"
Burhan Mucur, mesajında 19 Mayıs 1919’un Türk tarihinin en kritik virajlarından biri olduğunu ifade ederek; “19 Mayıs, esaret zincirlerini kırmak için atılan ilk adımdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkışı, Türk milletinin kendi kaderini tayin etme iradesinin şahlanışıdır. 106 yıl önce Samsun kıyılarından yakılan istiklal meşalesi, Anadolu’yu baştan başa aydınlatmış, Türk milletinin makus talihini değiştirmiştir” dedi.
"Gençlerimiz Geleceğin Liderleridir"
Konuşmasında Atatürk’ün bayramı armağan ettiği gençlere özel bir yer ayıran Mucur, gençliğe duydukları sarsılmaz güveni şu sözlerle dile getirdi: “Bugünün gençliği, yarının liderleri, bilim insanları ve kahramanlarıdır. Türk gençliği, tarihinden aldığı ilhamla ülkesine yön verecek kudrete sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; ‘Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.’ Bu kudretle Türk ve Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek olan da yine gençlerimiz olacaktır.”
"Vatan Sinsi Hesaplara Terk Edilmeyecek"
Milli irade vurgusu yapan MHP Samsun İl Başkanı, vatanın kazanılma sürecindeki fedakarlıkları hatırlatarak; “19 Mayıs; bağımsızlıktan asla taviz vermeyen bir duruşun adıdır. Bu aziz vatan sokakta bulunmamıştır, sokak mantığına ve sinsi hesaplara da terk edilmeyecektir. Gençlerimiz, ülkemizin en büyük hazinesidir” değerlendirmesinde bulundu.
"Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz"
Başkan Mucur mesajını, milli mücadele kahramanlarını anarak tamamladı: “106 yıl önce başlayan bu kutlu yürüyüş, bugün de aynı kararlılıkla sürmektedir. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Türk gençliğinin bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”







