Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından çevre illerde eğitim durumuna ilişkin gelişmeler takip edilirken, Mersin’de okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Mersin’de okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kararın, bölgede hissedilen sarsıntıların ardından öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliği dikkate alınarak alındığı bildirildi.
Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılmış, çok sayıda ilde yıkım meydana gelmişti. Bu gelişmelerin ardından 20 Şubat günü Hatay’da yeni depremler yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 20.04’te Hatay’ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süre sonra saat 20.07’de ise Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.
Depremler Çevre İllerde de Hissedildi
Hatay’da meydana gelen depremler yalnızca kent merkeziyle sınırlı kalmadı. Sarsıntılar çevre illerde de hissedildi. Mersin’de yaşayan vatandaşlar depremi hissettiklerini bildirirken, bazı bölgelerde kısa süreli panik yaşandığı aktarıldı. Depremin ardından eğitim faaliyetlerine ilişkin kararlar da gündeme geldi.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Mersin genelinde okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Kararın, mevcut durumun değerlendirilmesi sonucunda alındığı ifade edildi. Tatilin ardından eğitim faaliyetlerinin planlanan takvim doğrultusunda devam etmesi bekleniyor.
Eğitim Faaliyetleriyle İlgili Süreç
Deprem sonrası alınan eğitim kararları, illerin kendi koşullarına göre belirleniyor. Mersin’de alınan 1 günlük tatil kararının ardından okul yöneticilerinin ve ilgili kurumların gerekli kontrolleri gerçekleştireceği bildirildi. Eğitim-öğretim sürecine ilişkin yeni bir gelişme olması halinde resmi kanallar üzerinden duyuru yapılacağı belirtildi.
Deprem sonrası bölgede yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken, öğrenciler ve veliler Mersin’de okulların ne zaman açılacağını araştırmayı sürdürüyor. Mevcut açıklamaya göre Mersin’de eğitim, tatil kararının ardından yeniden başlayacak.









