Kongrenin ardından yeni yönetim kurulu üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştiren Başkan Köse, Samsun’un AK Parti’nin kalelerinden biri olduğunu bir kez daha vurguladı.
“Cumhurbaşkanımızın Samsun’a Olan Sevgisi Özel”
Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Mehmet Köse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin bir bayram havasında geçtiğini belirterek şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 8. Olağan Samsun İl Kongremizi büyük bir coşkuyla tamamladık. Kongre salonunda oluşan manzara, milletimizin partimize olan inancının ve sevgisinin bir göstergesiydi. Cumhurbaşkanımızın gönlünde Samsun’un yeri her zaman farklıdır. Hemşehrilerimizin Cumhurbaşkanımıza olan sevgisi de aynı şekilde özeldir. Kongremize gösterilen ilgi ve destek, Samsun’un AK Parti’ye olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı.”
Birlik ve Beraberlik Mesajı
Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı birlik ve beraberlik vurgusuna dikkat çeken Başkan Köse, Samsunluların salonda sergilediği yoğun ilginin anlamlı olduğunu ifade etti. Köse, “Kongremiz, yalnızca bir yenilenme değil, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda güçlü bir adım olmuştur. Bu süreç, Samsun için yeni projelerin ve yatırımların da habercisidir. Samsun, Türkiye’nin geleceğinde daha fazla söz sahibi olacak,” dedi.
Samsun Halkına ve Partililere Teşekkür
Başkan Köse, AK Parti’nin bir millet partisi olduğunu belirterek parti teşkilatlarına ve Samsun halkına şu sözlerle teşekkür etti:
“AK Parti Samsun teşkilatı olarak saha çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Kongremizin hemen ardından yenilenen kadromuzla ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Bu vesileyle, partimizin kuruluşundan bu yana fedakarca çalışan tüm il ve ilçe başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, belediye başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, mahalle başkanlarımıza, üyelerimize ve gönüldaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu kutlu davaya emek verip bugün aramızda olmayan tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.”