İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığı tarafından Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde düzenlenen geniş katılımlı esnaf ziyaretine iştirak etti. Ziyaret kapsamında hem esnafla hem de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tok, “İstikrarlı bir ülkenin esnafı mutlu, ekonomisi güçlü olur” ifadeleriyle dikkat çekti.
Gerçekleştirilen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, kadın ve gençlik kolları başkanları ile parti teşkilatı üyeleri de katıldı. İlçenin en yoğun bölgelerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde gerçekleştirilen ziyaret, hem ekonomik gündem hem de yaklaşan 24 Haziran seçimleri çerçevesinde önemli mesajlar barındırdı.
İlkadım Esnafı 24 Haziran’dan Umutlu
Samsun’un en büyük ilçelerinden biri olan İlkadım, gün içinde 1 milyona yaklaşan nüfus hareketliliğiyle kentin ekonomik merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Başkan Erdoğan Tok ve Milletvekili Çiğdem Karaaslan, esnafın sorunlarının toplumun genel ihtiyaçlarını yansıttığını, bu nedenle esnafla kurulan ilişkinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Esnafların yanı sıra vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği ziyaretler, samimi sohbetlerin yaşandığı sıcak bir atmosferde gerçekleşti.
İlkadım esnafı, yapılan görüşmelerde 24 Haziran seçimlerinden umutlu olduklarını ifade ederken, seçim sonrası daha güçlü bir Türkiye beklentisi taşıdıklarını dile getirdi. Hem ekonomik istikrarın hem de yerel yönetim çalışmalarının sürmesi gerektiğini belirten esnaf, özellikle küçük işletmelerin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.
“Güçlü Ülke Mutlu Esnaf Demek”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçenin yoğun nüfus yapısına dikkat çekerek esnafın yaşadığı her sorunun doğrudan kendilerine yansıdığını belirtti. Ekonomik gücün toplumun her kesimini etkilediğini ifade eden Tok, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Gün içerisinde 1 milyona yaklaşan bir nüfusun hareket ettiği bir ilçede yaşıyoruz. Dolayısıyla esnafımızın her problemi bizim de problemimiz oluyor. Ülkenin güçlü bir ekonomiye sahip olması, özellikle küçük esnafın ayakta kalabilmesi için büyük önem taşıyor. Bugün hızlı büyüyen bir Türkiye ekonomisi var ve bunun devamı için istikrar kritik bir role sahip. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü bir başarı elde edeceğine ve ülkemizin istikrarının süreceğine inanıyoruz.”
Tok ayrıca, istikrarın sürmesi halinde hem esnafın hem de vatandaşın hem de ülke ekonomisinin kazanmaya devam edeceğini vurguladı. “Mutlu esnaf, güçlü ekonomi demektir. Bizler de esnaflarımızın mutluluğunu artırmak adına durmadan çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda esnaf ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirildi, esnafın talepleri not alındı. AK Parti heyetinin ilçedeki saha ziyaretlerini önümüzdeki günlerde sürdüreceği öğrenildi.









