Palandöken, elektrik faturalarının esnafların kazancını ciddi şekilde düşürdüğünü belirterek, esnafın ticarethane statüsünden çıkarılıp özel bir statüye geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bu düzenleme ile faturalarda indirim sağlanabileceğine dikkat çekti.
Elektrik Faturalarındaki Yük Artışı
Palandöken, “Esnafımızın elektrik faturaları, en önemli gider kalemlerinden biridir. 1 Mart'tan itibaren uygulamaya giren 900 Kwh sınırındaki kademeli tarifeler, esnafımızı zor durumda bırakmıştır. Fırınlar, dolaplar, buzluklar, reyonlar, klimalar gibi işletmelerde kullanılan elektrikli cihazlar, esnafın işini sürdürmesi için vazgeçilmezdir. Bu durumda esnafımız, yaz mevsimiyle birlikte daha fazla elektrik harcayacak ve faturalar daha da artacaktır. Esnafımıza özel bir tarifeyle bu soruna çözüm bulunmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Ticarethane Değil, Özel Tarife
Palandöken, esnafın elektrik faturalarının ticarethane tarifesinden değil, esnafa özel bir tarifeden ödenmesi gerektiğini ifade etti. "Esnafımızın maliyetlerini düşürmek ve ürün fiyatlarını daha uygun hale getirmek için elektrik faturalarındaki vergilerin kaldırılması gerekmektedir" diyen Palandöken, bu adımın esnafın ürün fiyatlarını da olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.
Nakliyeci ve Üretici Esnafına Destek
Palandöken, enflasyonun düşürülmesi için nakliyeci ve üretici esnafına yönelik desteklerin de gerekli olduğunu vurguladı. “Üretici, maliyetlerini düşürerek ürünlerini daha ucuza satabilir. Bunun için indirimli elektrik, tarımda indirimli gübre ve ucuz akaryakıt sağlanmalıdır. Ayrıca nakliyeci esnafı için ticari akaryakıt uygulaması ve esnaf için özel elektrik tarifesi de piyasayı olumlu etkileyecektir. Bu tür desteklerle enflasyon düşer ve halkın alım gücü artar” dedi.