Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmî Gazete’de yayımlanan kararnameyle Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında kapsamlı değişiklikler yapıldı. 37 ilin emniyet müdürü değişirken, 22 emniyet müdürü merkez teşkilatında yeni görevlerine getirildi. Bu düzenleme kapsamında Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nde de görev devri yaşandı. Gökalp Şener, kentin yeni İl Emniyet Müdürü oldu.
Gökalp Şener Kimdir?
1973 yılında Giresun’da doğan Gökalp Şener, ilk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. 1988’de girdiği Ankara Polis Koleji’nin ardından, 1996 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu.
Şener, mesleki kariyerinde birçok önemli görev üstlendi. 1996-2004 yılları arasında Trabzon, 2004-2008 arasında Batman, 2008-2014 yılları arasında Kayseri’de görev yaptı. 2014-2015’te Koruma Daire Başkanlığı, 2015-2021 döneminde ise Asayiş Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.
2021-2023 yılları arasında Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak çalışan Şener, 1 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ardahan İl Emniyet Müdürü olarak atanmış ve 10 Ağustos 2023’te görevine başlamıştı.
İyi derecede İngilizce bilen Gökalp Şener, evli ve iki çocuk babasıdır. Son kararnameyle birlikte Bilecik’te emniyetin başına getirilen Şener, kentin güvenlikten sorumlu en üst düzey ismi oldu.









