Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Derebahçe Mahallesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 102. yılı kutlamalarına büyük bir coşkuya sahne oldu. Mahallede düzenlenen etkinlikte binlerce kişi, marşlar ve fener alayları eşliğinde Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına umut dolu mesajlar verdi.
Kutlama programı, Derebahçe Mahallesi Muhtarı Kazım Öksüzoğlu tarafından organize edilirken, programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayraklarla süslenen Derebahçe sokakları, kırmızı beyaza bürünürken, akşam boyunca süren etkinliklerde Cumhuriyet coşkusu doruğa ulaştı.

Konserler ve fener alayı renk kattı
Program, yerel sanatçıların konserleriyle başladı. Müzik dolu dakikalar, vatandaşlara bayram coşkusunu doyasıya yaşattı. Ardından sahneye çıkan bando takımı, sergilediği gösterilerle izleyicilerden büyük alkış topladı.

Gösterilerin ardından mahalle sakinleri, fener alayı yürüyüşü ile Cumhuriyet coşkusunu sokaklara taşıdı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, marşlar söyleyerek “Yaşasın Cumhuriyet” sloganları attı. Derebahçe Mahallesi’nde adeta görsel bir şölen yaşanırken, katılımcılar cep telefonlarıyla bu özel anları kaydetti.

Başkan Doğan: “Samsun Yüzyılı için çalışıyoruz”
Kutlamalarda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Cumhuriyet Bayramı’nın önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Samsun, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ‘Samsun Yüzyılı’ olsun diye çalışıyor. Bu güzel etkinlikte emeği geçen muhtarımıza teşekkür ediyorum.”

Başkan Kurnaz: “Cumhuriyet bilinciyle geleceğe yürüyoruz”
Derebahçe’deki etkinlikte konuşan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ise, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kurnaz, “Cumhuriyetimizin 102. yıl coşkusunu aynı inanç ve kararlılıkla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatanı bizlere emanet eden tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Etkinlik dolayısıyla Derebahçe Mahalle Muhtarı Kazım Öksüzoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Kazım Öksüzoğlu: “Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşadık”
Etkinliğin organizatörü Derebahçe Mahallesi Muhtarı Kazım Öksüzoğlu, katılımcılara teşekkür ederek mahalle sakinlerinin gösterdiği ilgiye dikkat çekti.
“Kurtaran şehir Samsun’da, Cumhuriyetimizin 102. yılını en güzel şekilde kutlamak istedik. Derebahçe Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisi bizi çok mutlu etti. Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadık.” ifadelerini kullandı.
Gece boyunca süren kutlamalar, müzik, marşlar ve alkışlarla son buldu. Vatandaşlar, Cumhuriyet’in 102. yılına yakışır şekilde, birlik ve beraberlik içinde yeni yüzyıla umut dolu mesajlarla adım attı.










