Zararlının kışlaklardan çıkmasını önlemek için havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte belirlenen alanlarda düzenli ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Topraklarımızın bereketini korumak ve çiftçilerimizin emeğini en iyi şekilde değerlendirmek adına bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Çevre Dostu İlaçlama ÇalışmalarıSon yıllarda tarımsal üretime ciddi zarar veren kahverengi kokarca böceğine karşı Samsun Büyükşehir Belediyesi, doğal yaşamı riske atmadan kışlak mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda kullanılmayan yapılar, bodrumlar, odunluklar ve ahırlar belirlenerek bu alanlarda ilaçlama işlemleri gerçekleştiriliyor. Çalışmalar, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İl-İlçe Tarım Müdürlükleri iş birliğiyle yürütülüyor.
8 İlçede Yoğun MücadeleFeromon tuzaklarından elde edilen verilere göre, kahverengi kokarca zararlısının yoğun olduğu Terme, Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık, Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Ondokuzmayıs ilçelerinde ilaçlama çalışmaları hızlandırıldı. Mücadele kapsamında 16 araç, 16 ilaçlama makinesi ve 38 biyosidal ürün uygulayıcı personel sahada aktif görev yapıyor.
173 Mahalleden 154’ü İlaçlandıSamsun Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kışlak mücadelesi kapsamında tespit edilen 173 mahallenin 154’ünde ilaçlama işlemleri tamamlandı. Kalan 19 mahalledeki çalışmaların mart ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Şu ana kadar 3 bin 425 bina ilaçlanarak zararlının yayılmasının önüne geçildi. Bu kapsamlı mücadele, tarımsal ürünlerde verim kaybını önlemek ve çiftçilerin ekonomik zararlarını en aza indirmek açısından büyük önem taşıyor.
“Çiftçilerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, tarımsal üretimi tehdit eden zararlılarla etkin mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, “Çiftçilerimizin sorunlarına hızlı ve etkili çözümler sunmak için çalışıyoruz. Samsun’un verimli topraklarını korumak ve tarımsal üretimi artırmak en büyük önceliklerimizden biri. Tarımın gelişmesi ve çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.