Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de stratejik bir toplantı gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saat süren yoğun mesainin ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan, sosyal refah düzenlemeleri kapsamında milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren müjdeli kararları kamuoyuyla paylaştı.
Devletin zirvesinde gerçekleştirilen yılın bu ilk kritik kabine toplantısında, iç ve dış siyasi gelişmelerin yanı sıra dar gelirli vatandaşların ve emeklilerin ekonomik lojistiğini rahatlatacak makro adımlar masaya yatırıldı. Toplantı sonrasında bütçe imkanlarının sonuna kadar zorlandığını belirten bir açıklama yapıldı.
Ödemeler Kurban Bayramı Öncesinde Hesaplarda Olacak
Milyonlarca hak sahibinin heyecanla beklediği finansal takvime değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesindeki emeklilerin refah seviyesini korumaya kararlı olduklarını belirtti. Bayram alışverişleri ve seyahat lojistiği öncesinde piyasayı hareketlendirecek adımı duyuran Erdoğan, şu ifadeleri kaydetti:
"Toplantımızda, ömürlerini ülkemize hizmete adamış olan emekli vatandaşlarımızın durumunu titizlikle analiz ettik. Emeklilerimizin aylık maaş ödemelerini ve bununla birlikte hak kazandıkları Kurban Bayramı ikramiyelerini, bayram takvimi başlamadan önce hesaplarına yatıracağız. Amacımız, büyüklerimizin bayram sevincine gölge düşürmemek ve maddi lojistik açıdan rahat bir nefes almalarını sağlamaktır."
9 Günlük Tatil Köprüsü Maaş Trafiğini de Etkiledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe ödemeleriyle eş zamanlı olarak Kurban Bayramı tatilinin resmi süresini de ilan etti. 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak olan dini bayram öncesindeki 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günlerinin idari izin kapsamına dahil edildiğini anımsatan Erdoğan, hafta sonu birleştirmeleriyle birlikte toplamda 9 günlük kesintisiz bir tatil döneminin açıldığını bildirdi.
Bu uzun tatil şeması nedeniyle bankacılık ve nakit lojistiğinde herhangi bir aksama yaşanmaması adına, emekli maaş ve ikramiye transferlerinin 26 Haziran tarihinden önce tamamlama kararı alındı.
Detaylı Ödeme Planı SGK Tarafından Duyurulacak
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden gelen bu resmi açıklamanın ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK idari kadroları tahsis numaralarına göre yapılacak olan güncel ödeme günlerini netleştirmek üzere çalışmalara başladı. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin farklı günlerde yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacak olan bu nakit akışı, bayram öncesinde aile bütçelerine can suyu olacak.
Tüm emeklilerimize yapılacak ödemelerin şimdiden hayırlı ve bereketli olmasını diler, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ederiz.









