Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum ilçesinde faaliyet gösteren Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek yürütülen operasyonel süreçler hakkında detaylı bilgi aldı. Şehrin can damarı sayılan merkezde personelle bir araya gelen Başkan Deveci, acil durum yönetimi ve müdahale süreleri üzerine incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında paylaşılan istatistikler, acil çağrı merkezlerinin asılsız ihbarlarla ne denli büyük bir yük altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
"Asılsız İhbar Hukuken Suçtur"
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Cemil Deveci, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen çağrıların %85’inin asılsız olmasını sert bir dille eleştirdi. Bu durumun zamanla yarışan ekipler için telafisi imkansız sonuçlar doğurabileceğini belirten Deveci, "Bu kurum hayat kurtarıyor. Asılsız ihbarlar nedeniyle gerçek bir vakaya müdahale gecikirse, bu durum hukuki deyimle 'olası kastla adam öldürmeye teşebbüs' niteliği taşır. Sorumluluğun ciddiyeti çok ağırdır" diyerek vatandaşları vicdani ve hukuki sorumluluğa davet etti.

Samsun 112 Türkiye’nin İlk 5’inde
Saniyelerle Yarışan Dev Kadro
Samsun 112 Çağrı Merkezi Müdürü Emin Demir, merkezin başarı grafiği hakkında Başkan Deveci’ye bilgiler verdi. Atakum’daki merkezin, sistemini en hızlı oturtan Türkiye’deki ilk 5 merkez arasında yer aldığını vurgulayan Demir, "Hedefimiz vaka ulaşma sürelerinde Türkiye ortalamasının çok daha altına inmektir. 112, zor zamanda vatandaş için evlattan bile daha önemlidir" ifadelerini kullandı. Demir, kurumlar arası koordinasyona verdikleri destekten dolayı Atakum Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Tek Çatı Altında 7/24 Kesintisiz Hizmet
Temelleri 2015 yılında Avrupa Birliği projesi kapsamında atılan Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi; Emniyet, Jandarma, Sağlık, Sahil Güvenlik ve AFAD gibi kritik birimleri tek merkezde birleştiriyor. 138 kişilik uzman personeliyle Samsun genelinden gelen tüm yardım taleplerine yanıt veren merkez, ileri teknoloji altyapısıyla hizmet veriyor. Başkan Deveci, incelemelerinin sonunda bu merkezin toplumun can güvenliğinin teminatı olduğunu hatırlatarak, personelin özverili çalışmasını takdirle karşıladığını belirtti.







