Atakum Belediyesi, çocukları spora teşvik etmek ve kentte spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği Atakum Belediyespor Kış Spor Okulları için kayıtları başlattı. Başkan Serhat Türkel’in desteklediği projeler kapsamında basketbol, voleybol, futbol ve satranç gibi farklı branşlarda eğitim verilecek.
Basketbol Okulu
6-14 yaş aralığındaki çocuklar, Atakum Belediyespor Basketbol Kış Okulu’nda uzman antrenörler eşliğinde eğitim alacak. Yaz ve kış kampları ile resmi maç deneyimi sunulan okul, öğrencilere lisanslı sporcu olma fırsatı sağlıyor. Detaylı bilgi için 0 532 749 98 19 numaralı telefonla iletişime geçilebilir.
Futbol Okulu
5-14 yaşındaki kız ve erkek çocuklar, Atakum Belediyespor Futbol Kış Okulu’na katılabiliyor. Minik sporcular Aziz Sancar, Banda Aceh ve Atakum Belediyespor tesislerinde uzman antrenörlerle futbolun inceliklerini öğreniyor. Kayıt ve detaylı bilgi için 0 506 283 70 20 ve 0 362 439 18 18 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.
Voleybol Okulu
9-12 yaş arası çocuklar, Atakum Belediyesi Voleybol Kış Okulu’nda sporun tekniklerini öğrenebilecek. Antrenmanlar cumartesi ve pazar günleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi yanındaki spor salonunda gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi için 0 506 283 70 20 numaralı telefon aranabilir.
Satranç Kulübü
6-18 yaş arasındaki çocuklar, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen Satranç Kulübü eğitimlerine katılabiliyor. Cumartesi ve pazar günleri verilen eğitimlerde çocuklar stratejik hamleler öğreniyor. Kayıt ve bilgi için 0 531 422 33 61 ve 0 537 252 90 79 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.
Başkan ve Kulüp Yetkililerinin Açıklamaları
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, kursların çocukların yeteneklerini geliştirmesi ve kentte spor kültürünü yaygınlaştırması açısından önemine değindi. Türkel, “Okullarımız çocuklara ilgi duydukları spor branşında kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Atakum’u sporda marka bir kent yapmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Atakum Belediyespor Kulüp Başkanı Erol Giritli ise spor okullarının çocuklara sadece spor eğitimi vermekle kalmadığını, aynı zamanda dayanışma ve birlik duygularını kazandırdığını vurguladı. Giritli, “Sporun adrenalin ve zekanın birleştiği dünyasına, yeni bireyler kazandırıyoruz. Tüm çocuklarımızı kurslarımıza davet ediyoruz” dedi.
Kış spor okullarının kayıtları başladı ve Atakum Belediyesi, çocukların sağlıklı, aktif ve disiplinli bir şekilde spor yapmalarına imkan sunmayı sürdürüyor.





