Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından düzenlenen "Türkiye Tek Yürek" ortak yayınına uluslararası düzeyde destek gelmeye devam ediyor. ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8 kanallarının eş zamanlı gerçekleştirdiği yardım kampanyasına Arnavutluk da katılım sağladı.
Arnavutluk’tan 1 Milyon Euro Bağış
Yardım kampanyasına telefonla bağlanan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk halkı adına Türkiye’deki depremzedeler için 1 milyon Euro (yaklaşık 20 milyon TL) bağışladıklarını açıkladı. Rama, canlı yayında yaptığı konuşmada, 2019 yılında Arnavutluk’ta meydana gelen depremde Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağladığı destekleri unutmadıklarını ifade etti.
Uluslararası Dayanışma Mesajı
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkesinin imkanları dahilinde her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirterek, depremin ardından Arnavutluk’ta da ulusal yas ilan edildiğini hatırlattı. Rama, bağışlanan 1 milyon Euro’nun AFAD ve Kızılay hesaplarına aktarılarak deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılacağını bildirdi.
Arama Kurtarma Ekipleri Sahadaydı
Arnavutluk, bağış desteğinin yanı sıra depremin ilk günlerinden itibaren Türkiye’ye arama kurtarma personeli, sağlık ekipleri ve askeri birimler sevk ederek sahada aktif rol almıştı. Ortak yayında duyurulan bu nakdi yardım, Balkan ülkelerinden gelen en yüksek tutarlı bağışlar arasında yer aldı. Toplanan tüm yardımların, bölgedeki kalıcı konut ve sosyal donatı alanlarının inşasında kullanılması hedefleniyor.









