Aksu mesajında, 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği kahraman direnişi şu sözlerle anlattı:
"Köprüleri kapatan, basın-yayın organlarını işgal eden hain darbecilere karşı; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden aziz milletimiz meydanlara çıkarak demokrasiye sahip çıktı. Bu destan nesiller boyu gururla anılacak."
“Türkiye Yüzyılı’nda Gücümüze Güç Katıyoruz”
Milletvekili Aksu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin bölgesel ve küresel alanda güç kazandığını belirterek şöyle devam etti:
"Mavi Vatan’dan Milli Teknoloji Hamlesi’ne, Savunma Sanayii atılımlarından uzay programımıza kadar pek çok alanda kararlı ilerleyişimiz sürüyor. Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz."
“Mazlumların Yanında, Huzur ve Refah İçin Çalışıyoruz”
Aksu, Türkiye’nin bölgesel sorunlara çözüm arayan bir lider ülke olduğuna dikkat çekerek, “Filistin’den Doğu Türkistan’a kadar tüm mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. Milletimizin huzur, güvenlik ve refahı için gece gündüz çalışıyoruz,” dedi.
“Şehitlerimizi Rahmetle Anıyor, Gazilerimize Minnet Duyuyoruz”
Mesajını şehitlere rahmet ve gazilere şükranla sonlandıran Ersan Aksu, “15 Temmuz ruhu milletimizin gönlünde ebedi olarak yaşamaya devam edecek,” ifadelerini kullandı.









