Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) namağlup liderliğini sürdüren Zorlu Koleji Samsun Basketbol, sahasında konuk ettiği Yalova VIP’yi son saniyede gelen basketle 92-90 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Büyük heyecana sahne olan karşılaşma, hem sportif mücadele hem de duygusal anlarıyla unutulmazlar arasına girdi.
Maç boyunca yüksek tempoda oynanan mücadelede iki takım da hücumda etkili performans sergilerken, tribünleri dolduran taraftarlar son ana kadar heyecana ortak oldu. Zorlu Koleji Samsun Basketbol, bitime saniyeler kala bulduğu kritik basketle galibiyeti hanesine yazdırmayı başardı.
Nefes Kesen Mücadele, Son Saniyede Gelen Zafer
Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren üstünlük sürekli el değiştirirken, Yalova VIP güçlü oyunuyla lideri zorladı. Son periyotta adeta basketbol resitali sunulan mücadelede, skor üstünlüğü sık sık değişti. Maçın bitimine saniyeler kala sahneye çıkan Zorlu Koleji Samsun Basketbol, taraftarını ayağa kaldıran basketle parkeden galip ayrıldı.
Bu sonuçla puanını yükselten Kuzeyin Perileri, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aşarak TKBL’deki liderliğini namağlup şekilde sürdürdü.
️ 6 Şubat Unutulmadı: Parkede Anlamlı Pankart
Karşılaşma öncesinde ise salonda duygusal anlar yaşandı. 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla Zorlu Koleji oyuncuları, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anan ve dayanışma mesajı içeren anlamlı bir pankartla sahaya çıktı. Tribünlerden uzun süre alkış alan bu hareket, sporun yalnızca rekabet değil, aynı zamanda birlik ve vefa duygusunun da bir yansıması olduğunu gösterdi.

️ Başkan Ergin Zorlu: “Liderliğimizi Vefamızla Birleştiriyoruz”
Maç sonrası açıklamalarda bulunan Zorlu Koleji Samsun basketbol Başkanı Ergin Zorlu, hem galibiyeti hem de günün anlamını değerlendirdi. Zorlu, 6 Şubat depreminin acısının hâlâ yüreklerde olduğunu vurgulayarak, sahaya çıkan pankartla bu acının unutulmadığını göstermek istediklerini söyledi.

Başkan Zorlu, son saniyeye kadar mücadeleyi bırakmayan takımıyla gurur duyduğunu ifade ederek, bu galibiyeti hem Samsunlu taraftarlara hem de depremde hayatını kaybeden vatandaşlara armağan ettiklerini dile getirdi. Zorlu Koleji’nin liderlik koltuğunda kalmaya ve şehri en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.














