Yılmaz, TBMM'nin 100. yılına ulaşmasının büyük bir onur olduğunu belirterek, “Gazi Meclisimiz, her vatandaşın milli iradesinin yansıması, bütün fertlerin düşünce ve duygularını taşıyan kutlu bir kurumdur” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 23 Nisan 1920’de kurulan Meclis’in, Türk milletinin bağımsızlık yolundaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle yola çıkan TBMM, halkın doğrudan yönetime katılımının kapılarını açmış ve bağımsız Türkiye’nin temellerini atmıştır” ifadelerini kullandı.
“Çocuklarımıza Güveniyoruz, Bayram Onların Hakkıdır”
23 Nisan’ın aynı zamanda dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Barışın, saflığın ve umudun simgesi çocuklarımıza armağan edilen bu bayram, sevgiyi ve kardeşliği tüm dünyaya taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak olan çocuklarımıza güvenimiz tamdır” dedi.
“Yüzyıllık Coşkuyu Bu Yıl Balkonlardan Yaşayacağız”
Yılmaz, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 23 Nisan kutlamalarının alışılmış şekilde yapılamayacağını belirtti. Ancak coşkunun yüreklerde yaşandığını vurgulayan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
“TBMM Genel Kurulu’nda özel bir oturum düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı, ‘7 Tepenin Şehrinden 7 Kıtaya’ temalı konserle dünyaya seslenecek. Saat 21.00’de ise TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un çağrısıyla evlerimizden ve balkonlarımızdan tek yürek olup İstiklal Marşı’mızı okuyacağız. Herkesi bu büyük coşkuya davet ediyorum.”
“Şehit ve Gazilerimizi Minnetle Anıyorum”
Yılmaz mesajının sonunda, tüm şehit ve gazileri minnet ve şükranla andığını ifade ederek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.








