Yeniden Refah Partisi’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret ederek esnafın yaşadığı sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Üretimin toplumların medeniyetini inşa eden en önemli unsur olduğunu belirten Güney, “Üretemeyen toplumlar, üreten toplumların kölesi olur” dedi. Küçük esnaf ve sanatkarların büyük sanayi kuruluşlarının temelini oluşturduğunu ifade eden Güney, devletin bu kesimi koruyucu ve destekleyici politikalar geliştirmesi gerektiğini vurguladı.
Esnafın karşı karşıya kaldığı sorunlara değinen Güney, özellikle sanayi sitelerinde yaşanan mülkiyet problemlerinin çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Sanayi sitelerinin geliştirilmesi ve üretimin artırılması için projeler hazırladıklarını belirten Güney, esnafa yönelik destek çalışmalarını hayata geçireceklerini kaydetti.
Samsun’un uzun yıllardır çözülemeyen trafik sorununa da dikkat çeken Güney, bu konuda somut adımlar atacaklarını belirterek, kentin kalkınması için kapsamlı projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.
Ziyaret sonunda Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Adem Güney’e günün anısına Zülfikar kılıcı hediye etti.






