Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray, sahasında Konyaspor’u 3-1 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü. Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla üst üste 6. galibiyetini elde etti ve liderlik koltuğunu bırakmadı.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada Galatasaray’ın gollerini 22. dakikada Yunus Akgün, 45+1. dakikada Mauro Icardi ve 63. dakikada Lucas Torreira kaydetti. Konyaspor’un tek golü ise 80. dakikada Umut Nayir’den geldi.
Maçın ilk bölümünde topa daha çok sahip olan Konyaspor, Muleka ile önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bu pozisyonun ardından oyuna ağırlığını koyan Galatasaray, Yunus Akgün’ün şık golüyle öne geçti. İlk yarının uzatma dakikalarında ise Yunus’un asistiyle Icardi sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkardı.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Okan Buruk’un öğrencileri, Torreira’nın ceza sahası dışından attığı golle skoru 3-0 yaptı. Konyaspor, son dakikalarda Umut Nayir ile farkı azaltsa da mücadele 3-1 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi.
Bu galibiyetin ardından Galatasaray puanını 18’e yükseltirken, en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki farkı 6 puana çıkardı. Beşiktaş ile fark ise 12 puana ulaştı. Konyaspor ise 7 puanda kalarak 9. sırada yer aldı.
Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray deplasmanda Alanyaspor’a konuk olacak. Konyaspor ise sahasında Başakşehir ile karşılaşacak.









