İstanbul Samsun Termeliler Derneği (TERDEF) tarafından düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısında konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, iş insanları ve yatırımcılara çağrıda bulunarak, Terme’nin sanayi ve turizm yatırımları açısından önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti. İstanbul’da gerçekleştirilen toplantı, Samsun ve Terme özelinde yatırım olanaklarının ele alındığı bir platform oldu.
TERDEF Genel Başkanı Uğur Baş’ın öncülüğünde düzenlenen toplantıya, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un yanı sıra SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, TERDEF Başkanı Uğur Baş, iş insanı ve yapımcı Lokman Kondakçı, iş insanı Sezgin Gümüş ile çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve iş insanı katıldı. Katılımcılar, ilçeye yönelik yatırım fırsatlarını ve iş birliği olanaklarını değerlendirdi.
TERDEF’TEN YATIRIM VE TANITIM VURGUSU
Toplantıda konuşan TERDEF Başkanı Uğur Baş, doğdukları topraklara yatırım çekmek ve ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bu tür organizasyonlara önem verdiklerini belirtti. Baş, İstanbul’da yaşayan Termeli iş insanları, bürokratlar, siyasetçiler ve sanatçıları bir araya getirerek ilçeye nasıl katkı sağlanabileceğini ele aldıklarını ifade etti.
Baş, toplantının Samsun ve Terme özelinde yatırım imkanlarının değerlendirilmesi açısından faydalı olduğunu ve benzer buluşmaların devam edeceğini dile getirdi.
TERME’NİN SANAYİ POTANSİYELİ
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı sunumda ilçenin sanayi altyapısına dikkat çekti. Kul, Terme’nin yetişmiş iş gücü, üretim kapasitesi ve inovasyon çalışmalarına uygun altyapısıyla yatırımcılar için çeşitli imkanlar sunduğunu söyledi. Gelişen sanayi bölgeleri ve üretim alanlarının, iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde olduğunu belirtti.
Başkan Kul, sanayi yatırımlarının istihdamı artıracağını ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade ederek, iş insanlarını ilçedeki mevcut imkanları değerlendirmeye davet etti.

TURİZM ALANINDA YENİ PROJELER
Sanayi yatırımlarının yanı sıra turizm alanında da önemli bir potansiyele sahip olduklarını belirten Başkan Kul, Terme’nin doğa turizmi açısından elverişli konumda olduğunu söyledi. İlçenin doğal yapısı, denizi ve yeşil alanlarının, konaklama ve eğlence yatırımları için uygun bir ortam sunduğunu dile getirdi.

Başkan Kul, özellikle son dönemde ilgi gören glamping ve bungalov turizmi projelerine dikkat çekti. Bu kapsamda doğa ile iç içe tatil anlayışına yönelik projelerin planlandığını belirten Kul, 2025 yılında projelerin başlatılacağını, 2026 yılında ise yatırımların hayata geçirileceğini söyledi.

YATIRIMCILARA DAVET
Toplantıda yapılan değerlendirmelerde, Terme’nin hem sanayi hem de turizm alanında farklı yatırım fırsatları sunduğu vurgulandı. Başkan Kul, yatırımcıları ilçenin imkanlarını yerinde görmeye davet ederek, iş dünyasıyla iş birliği içerisinde hareket etmeyi önemsediklerini ifade etti.
TERDEF tarafından düzenlenen toplantı, Terme’nin ekonomik, sosyal ve turistik potansiyelinin tanıtılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Yetkililer, benzer toplantıların farklı şehirlerde de yapılmasının planlandığını bildirdi.






