Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında hem turizm otobüsleri hem de gemi turları 17 Mayıs’ta yeni sezonu açıyor.
Doğayla İç İçe Gemi Turları
Samsun’un üç farklı noktasında hizmet veren Samsunum-1, Samsunum-2 ve Samsunum-3 gemileri, doğayla iç içe eşsiz deneyimler sunmaya devam edecek. İlkadım sahilinde konuşlanan Samsunum-1, Ayvacık Suat Uğurlu Baraj Gölü’nde yer alan Samsunum-2 ve Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nda hizmet veren Samsunum-3 gemileri hafta sonları ziyaretçilerini ağırlayacak. Turlar, doğaseverlere hem dinlendirici hem de görsel açıdan zengin bir rota vadediyor.
Yetkililer, 15 Haziran’dan sonra talebe göre hafta içi günlerde de gemi turlarının düzenlenmeye başlayacağını belirtti.
Odak Samsun Otobüsleri Üç Rota ile Yollarda
Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören ve bu sezon yeniden başlatılan “Odak Samsun” turizm otobüsleri de yeni sezona hazır. Üç farklı turizm rotasında hizmet verecek olan otobüsler, Samsunluları Ayvacık, Vezirköprü ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin eşsiz güzellikleriyle buluşturacak. Otobüs turları da tıpkı gemi turları gibi ilk etapta hafta sonları düzenlenecek, 15 Haziran sonrasında ise hafta içine yayılacak şekilde planlanıyor.
Amaç: Samsun’un Değerlerini Daha Geniş Kitlelere Tanıtmak
Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu projelerin temel amacının şehrin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini sadece Samsunlulara değil, şehre gelen ziyaretçilere de tanıtmak olduğunu vurguladı. Gemi ve otobüs turlarının, turizm sezonunda yerel ekonomiye de katkı sunması bekleniyor.


