Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Belediye Meclisi ekim ayı kapanış toplantısında yaptığı açıklamada, şehirde sanayi ve kültür alanlarını kapsayan iki yeni proje hakkında bilgi verdi. Açıklamaya göre Samsun’da 2 bin 600 dönümlük yeni bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması ve büyük ölçekli bir kütüphane yapılması planlanıyor.
Başkan Demir, her iki projenin de Samsun’un gelişim sürecinde önemli başlıklar arasında yer aldığını belirtti.
Yeni Organize Sanayi Bölgesi İçin Tescil Süreci Başlıyor
Mustafa Demir, 2 bin 600 dönümlük alanda kurulması planlanan yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin tescil işlemlerinin önümüzdeki hafta tamamlanmasının beklendiğini açıkladı. Yeni OSB’nin, üretim ve istihdam alanlarında Samsun’a katkı sağlamasının hedeflendiği ifade edildi.
Demir, OSB alanında yatırım yapmak isteyen firmaların bulunduğunu belirterek, yatırımların yıl içerisinde başlamasının öngörüldüğünü söyledi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte sanayi altyapısının genişlemesi ve üretim kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.
Yeni OSB’nin, Samsun’un lojistik imkânlarıyla birlikte yerli ve yabancı yatırımcılar için planlandığı kaydedildi.
Atakum’da Büyük Ölçekli Kütüphane Projesi
Toplantıda kültürel yatırımlara ilişkin de bilgi veren Başkan Demir, Atakum ilçesinde büyük ölçekli bir kütüphane yapılmasının planlandığını açıkladı. Yaklaşık 515 bin kitap kapasitesine sahip olması öngörülen yapının, Türkiye’deki büyük kütüphaneler arasında yer alması hedefleniyor.
Projede finansmanın yarısının Kültür ve Turizm Bakanlığı, diğer yarısının ise Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından karşılanmasının planlandığı belirtildi.
İşletme Modeli ve Kullanım Alanları
Kütüphane projesi kapsamında, yapının işletilmesi için özel bir vakıf kurulmasının planlandığı ifade edildi. Projede yer alacak ticari alanlardan elde edilecek gelirlerle kütüphanenin işletme giderlerinin karşılanması amaçlanıyor.
Mustafa Demir, kütüphanenin yalnızca kitap okuma alanı değil, aynı zamanda farklı yaş gruplarına hitap eden bir kültür ve bilgi merkezi olarak tasarlandığını söyledi.
Projelerin Süreci Takip Edilecek
Belediye Meclisi toplantısında yapılan açıklamalarda, hem yeni Organize Sanayi Bölgesi hem de kütüphane projesine ilişkin süreçlerin ilgili kurumlarla koordinasyon içinde sürdürüleceği belirtildi.
Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Samsun’da sanayi, istihdam ve kültürel altyapının genişletilmesi hedefleniyor.







