İŞTİRAK HALİNDE ŞANTAJ
Atakum Belediyesi ve Atakum Belediyesi ile ticareti olan firmaların ticari sırlarını ve resmi evraklarını kanunsuz şekilde elde ederek çeşitli iftira ve karalamalarla yıpratmaya çalışan sözde gazeteciler Sezer Sezer ve Berat Gonca’nın Samsun Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonrası açılan davada ‘İştirak Halinde Şantaj’ suçundan yargılandıkları, yargılama sürerken Atakum Belediyesine fatura kestikleri, kendilerine yapılan ödemelerin durdurulmasının ardından Atakum Belediyesine yeniden saldırmaya başladıkları öğrenildi. Ayrıca yapılan yargılamada Sezer Sezer’in Türk Ceza Kanunu Madde 58’den de işlem gördüğünden hareketle daha önceden de aynı suçtan ceza aldığı görülüyor. (Madde 58: (1) Önceden işlenen suçtan dolayı verilen hüküm kesinleştikten sonra yeni bir suçun işlenmesi halinde, tekerrür hükümleri uygulanır.)
ŞANTAJA BOYUN EĞMEYENE İFTİRA
Samsun Basın camiasında Edi ile Büdü olarak tanınan Berat Gonca ve Sezer Sezer’in birlikte kurdukları BS - Berat Sezer Ajans isimli firma üzerinden birçok belediyeye yaptıkları şantaj neticesinde gelir elde ettikleri iddia edilirken, yaptıkları şantaja boyun eğmeyen Atakum Belediyesine sistematik saldırılarla karşılık verdikleri öğrenildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2017/37027 numaralı soruşturma neticesinde 2018/4797 numaralı iddianame ile açılan 2018/6220 Esas numaralı dava ile ‘İştirak Halinde Şantaj’ suçundan yargılanan Sezer Sezer ve Berat Gonca’nın geçmişte de Tekkeköy Belediyesi ve Samsun Milletvekili Fuat Köktaş gibi isimlere de basın yoluyla saldırdıkları biliniyor.
HAKSIZ KAZANÇ İSTEYİP SALDIRIYA GEÇMİŞLER
Medya organlarının Atakum Belediyesine kestikleri faturaları haber yaparak haksız kazanç elde ettikleri iftirasını atan sözde Etik Haber sitesi sahipleri Edi ile Büdü lakaplı Berat ile Sezer’in Atakum Belediyesi’ne en fazla fatura kesen gazetecilerin arasında olduğu ortaya çıktı. Bir yandan Atakum Belediyesi’ne karşı Şantaj yaptıkları suçundan yargılanırken bir yandan da Atakum Belediyesine fatura kesmeye devam eden iki kafadarın Atakum Belediyesine yılda ortalama 51 bin TL fatura kestiği, Ödemelerin durdurulmasından kısa bir süre sonra da iftira içerikli haberlerle saldırıya geçtikleri elimize ulaşan bilgiler arasında.
İFADELER ŞAŞIRTMIYOR
Öte yandan Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede geçen ifadeler kan dondurdu. İddianamede bulunan ve Sezer Sezer ile Berat Gonca’nın Atakum Belediyesi yetkililerine sarf ettiği ifade edilen sözler şu şekilde;Bize aylık 2.000,00 TL para verin size çakmayalım. Tekkeköy Belediyesi ve Fuat Köktaş'a çaktık size de çakarız sonrasını siz düşünün bizim için iftira içerikli haber yapmak kolay sizinle ilgili bize belgeler geliyor o belgelerle uygunsuz haberler yapabiliriz. Sonrasında kendinizi aklayamazsınız, biz başka belediyelerden para alıyoruz onlarla ilgili haber yapmıyoruz sizde bize para verin, Başkana selam söyle bundan sonra yüz yüze görüşmeyeceğiz kendileri bilir" seklinde şantaj içerikli sözler söylemelerinin ardından bahse konu haberi yaptıklarının sabit olduğu, şüphelilerin eyleminin TCK'nın 107/2 maddesi delaletiyle 107/1 maddesinde düzenlenen Şantaj suçuna vücut verdiği. Böylece şüphelilerin yukarıda anlaşıldığı şekilde üzerlerine atılı suçu isledikleri anlaşılmakla.


Şüphelilerin yargılamasının Mahkemenizce yapılarak eylemine uyan sevk maddeleri uyarınca CEZALANDIRILMASINA ve haklarında TCK' nun 53. maddesinde yer alan
GÜVENLIK TEDBİRLERİNE HÜKMEDiLMESİNE, Şüpheli SEZER SEZER’İN eylemi mükerrir mahiyette olduğundan TCK'nun 58. maddesi gereğince hakkında TEKERRÜR HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASINA karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.


NOT: Yayınlanan belgelerde T.C Kimlik No ve Vergi Dairesi No gibi kişisel bilgiler kapatılmıştır.