Samsun, su taşkınlarına karşı daha güvenli bir şehir haline geliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kışla ve Hozan Deresi ıslah çalışmaları başarıyla tamamlandı. 120 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje sayesinde, bölgede sel ve taşkın riski büyük ölçüde azaltıldı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Şehrimiz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Toplam 2 kilometrelik alanda tamamlanan ıslah çalışmalarıyla, yoğun yağış dönemlerinde yaşanabilecek olası taşkınların önüne geçilmesi hedeflendi. Başkan Doğan, “Bu proje, Samsun halkının güvenliği için attığımız önemli adımlardan biri. Çevreye ve insanlara zarar verebilecek tüm riskleri ortadan kaldırmak için yatırımlarımız sürecek,” dedi.
SASKİ, yalnızca Kışla ve Hozan Deresi’nde değil, şehir genelinde de benzer projeleri sürdürüyor. Atakum’daki Sazak Deresi ıslah çalışmasının son aşamaya geldiğini belirten Başkan Doğan, merkez ve ilçe genelinde yürütülen temizlik ve altyapı güçlendirme çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
İklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileriyle birlikte artan yağış rejimine dikkat çeken Başkan Doğan, “Sel ve taşkınlara karşı sadece bugünü değil, geleceği de korumak için yatırımlar yapıyoruz. SASKİ ekiplerimiz altyapı, kanalizasyon ve dere yataklarını güçlendirmeye devam ediyor,” dedi.
Bu kapsamda tamamlanan dere ıslah projeleriyle birlikte Samsun, hem çevresel risklere karşı daha dayanıklı hem de yaşam kalitesi yüksek bir şehir olma yolunda önemli bir adım atmış oldu. 120 milyon liralık bu yatırım, Samsun’un geleceğine yapılan kalıcı bir güvenlik ve sürdürülebilirlik hamlesi olarak öne çıkıyor.








