İlkadım Belediyesi, Derebahçe Çocuk Trafik Eğitim Parkı bünyesinde hem doğaya katkı sunmak hem de milli değerleri yaşatmak amacıyla anlamlı bir fidan dikme etkinliği düzenledi. Gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, parkta yer alan eğitim pistinin çevresindeki boş alanlara yeni ağaçlar dikilerek, bu fidanlara son dönemde vatan savunmasında şehit düşen Samsunlu polis memurlarının isimleri verildi.
Tüm şehit yakınlarının ve ilçe protokolünün katılım sağladığı bu duygu dolu anlar, çocuk trafik eğitim parkında hüzün ve gururu bir arada yaşattı.
Samsun genelinde sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetlerine hız kesmeden devam eden İlkadım Belediyesi, vatan toprakları için canını feda eden kahramanların hatıralarını ölümsüzleştirmek adına kalıcı bir projeye imza attı. Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın gür bir sesle okunmasıyla başladı. Programın açılış kürsüsünde söz alan Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Bölge Temsilcisi Bilal Erim, dikilen her fidanın bir canı, bu topraklar için can veren her şehidin ise birer kahramanı temsil ettiğini ifade ederek organizasyonu düzenleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a sonsuz teşekkürlerini iletti.
Şehit Yakınları İçin Çözüm Merkezinde Özel Görevlendirme
Şehit ve gazi ailelerinin İlkadım Belediyesi kurumsal yapısı için her şeyden daha öncelikli ve önemli olduğunu vurgulayan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, pandemi sürecinde iki yiğit polisi şehit vermenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Bu hassasiyeti belediye hizmetlerine de yansıttıklarını müjdeleyen Mırık, belediye çözüm merkezinde şehit aileleri ve yakınlarından gelecek her türlü istek ile talebi doğrudan ve süratle yerine getirmek amacıyla özel bir personeli sadece bu işten sorumlu olarak görevlendirdiklerini açıkladı. Şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini ifade eden Mırık, Türkiye Cumhuriyeti Devleti payidar olduğu sürece şehitlerin isimlerinin hep yaşayacağını dile getirdi.
Minik Eylül Katılımcıları Gözyaşına Boğdu
Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından emniyet şehitlerinin adlarının yazılı olduğu künyelerin asıldığı fidanlar, şehit aileleri tarafından toprakla buluşturuldu. Diyarbakır’da uygulama noktasında ’dur’ ihtarına uymayan bir şüphelinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit düşen Samsunlu polis memuru Atakan Arslan’ın 3 yaşındaki kızı Eylül Asel Arslan ve eşi Gözde Arslan da alandaydı. Minik Eylül’ün babasının ismini taşıyan çam ağacını kendi elleriyle dikip can suyunu vermesi, alandaki katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Başkan Yardımcısından Şehit Çocuğuna Anlamlı Hediye
Fidan dikim işleminin bitmesiyle birlikte şehidin minik kızı Eylül, eğitim pistinde akülü araba sürmek istediğini belirtti. Alanda görevli bir polis memuru, şehit meslektaşının emaneti olan minik Eylül’ü yanına alarak akülü araçla pistte uzun süre gezdirdi. Tur bittikten sonra minik Eylül'ün akülü arabadan inmek istemeyerek gözyaşı döktüğünü gören İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık duruma hemen müdahale etti ve minik Eylül’e bindiği o akülü arabayı belediye adına hediye etti.
Her platformda şehit ve gazi ailelerinin yanında olduklarını hissettiren etkinlikler düzenlemekten onur duyduklarını söyleyen Mırık, babaların eksikliğini tamamlamak mümkün olmasa da çocukların yüzündeki bir tebessüme vesile olmanın kendileri için en büyük ödül olduğunu ifade etti. Yeni akülü arabasıyla babasının meslektaşının kucağında vakit geçiren Minik Eylül’ün yüzündeki gülücükler, törene katılan herkesin içini ısıttı.








