Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkan Yardımcısı Burhan Mucur, İslam aleminde üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Mucur, mesajında toplumsal birliktelik, manevi arınma ve kardeşlik vurgusu yaptı.
"Kırgınlıklara Son Verme Vakti"
Regaip kelimesinin kelime anlamı olarak "arzulanan, talep edilen ve meyledilen" manalarına geldiğini hatırlatan Burhan Mucur, bu özel gecenin insanlar arasındaki bağların güçlenmesi için bir fırsat olduğunu belirtti. Mucur, mesajında; "Böylesi müstesna gecelere ulaşmanın şükrüyle ibadetlerimizi yerine getirirken, varsa kırgınlıklara son vermeliyiz. Aile, akraba ve komşuluk ilişkilerimizde küskünlükleri ortadan kaldırmalıyız" ifadelerini kullandı.
Maneviyat ve Kardeşlik Vurgusu
Üç ayların başlangıcıyla birlikte manevi atmosferin güçlendiğine dikkat çeken İl Başkanı Mucur, kandil gecelerinin toplumsal dayanışma üzerindeki etkisine değindi. Bu günlerin kalpleri sevgiyle doldurduğunu ve hoşgörü duygularını pekiştirdiğini ifade eden Mucur, Regaip Kandili'nin kardeşlik bağlarını kuvvetlendirerek merhametin yayılmasına vesile olmasını temenni etti.
Şehitlere Rahmet ve Kandil Tebriği
Mesajının son bölümünde vatan toprağını korurken hayatını kaybeden güvenlik güçlerini anan Burhan Mucur, "Bu gecelerin hürmetine, vatan toprağını korurken şehitlik mertebesine ulaşan kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet mensuplarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Mucur, Samsun halkı başta olmak üzere tüm Türk-İslam aleminin Regaip Kandili’ni tebrik ederek sözlerini tamamladı.





