Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Başkan Hatinoğlu, mesajında Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine yön veren büyük bir lider olduğunu belirterek, onun fikir ve ülkülerinin bugün de Türk milliyetçiliğinin en güçlü ilham kaynağı olduğunu vurguladı.
MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin kurtuluş ve devletimizin kuruluş yolculuğuna liderlik eden, Millî Mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Atatürk, Türk milliyetçiliğini kendine düstur edinmiş, bağımsızlık meşalesini Anadolu’da yakarak ‘Ya istiklal ya ölüm’ şiarıyla hareket etmiş büyük bir liderdir. Onun ileri görüşü, milletimizin sarsılmaz inancı ve azmiyle birleşerek Türk milletinin kaderini değiştirmiştir.”
Başkan Hatinoğlu, Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmanın tüm Türk milliyetçilerinin en temel sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi, Atatürk; Türk milletinin tarihi ve milli ortak değeridir. Bizler de Atakum’dan gururla ifade ediyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim için bitmeyen bir ilham kaynağıdır. Onun ‘En büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda geleceğe taşımaya kararlıyız.” dedi.
Hatinoğlu, mesajının devamında Türk milliyetçilerinin Cumhuriyet’in kurucu felsefesine, milli birlik ve beraberliğe her koşulda sahip çıkacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Devletimizin kurucu liderinin ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı emanete, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan ilkeleriyle sonsuza dek sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarmak, en büyük görevimizdir.”
MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu, açıklamasının sonunda ise, “Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız uğruna can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, makamları âli olsun.” ifadelerini kullandı.









