Avrupa'da koronavirüs (COVID-19) salgınının en yoğun hissedildiği ülke olan İtalya’da, can kaybı ve vaka sayılarındaki artış hızı ivme kazanmaya devam ediyor. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, 21 Şubat'ta patlak veren salgına dair güncel teknik verileri paylaşarak, ülkedeki sağlık sisteminin üzerindeki yükün arttığını bildirdi.
Günlük Can Kaybında Pandemi Başından Bu Yana En Yüksek Rakam
Resmi verilere göre, İtalya’da son 24 saat içerisinde 627 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu rakam, salgının başlangıcından bu yana bir gün içinde kaydedilen en yüksek can kaybı olarak kayıtlara geçti. Toplam ölü sayısının 4 bin 32’ye ulaştığı ülkede, hayatını kaybedenlerin yaklaşık dörtte birinin halihazırda iki veya daha fazla kronik rahatsızlığı (patolojik sıkıntı) bulunduğu açıklandı.
Ülke genelindeki aktif vaka sayısı 37 bin 860 olarak belirtilirken; ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde virüs bulaşan toplam kişi sayısı 47 bin 21’e yükseldi. İyileşen hasta sayısının ise bir önceki güne göre 689 artarak 5 bin 129’a ulaştığı kaydedildi.
Lombardiya Bölgesi’nde Sağlık Sistemi Zorlanıyor
Salgının merkez üssü konumundaki Lombardiya Bölgesi, en yüksek kayıp oranlarının yaşandığı yer olmaya devam ediyor. Bölgesel Sağlık Sorumlusu Giulio Gallera, sadece Lombardiya'da son 24 saatte 381 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bölgedeki yoğun bakım ünitelerinde bin 50 hastanın tedavi altında olduğu ve yatak kapasitelerinin kritik seviyelere ulaştığı teknik raporlara yansıdı.
Ek Tedbirler ve Kısıtlamalar Gündemde
Virüsün ilk tespit edildiği noktalardan biri olan Vo' Euganeo'da iki günlük aranın ardından yeniden pozitif vakaların saptanması, hükümeti daha sıkı tedbirler almaya yöneltti. İtalya hükümeti, mevcut sokağa çıkma kısıtlamalarına ek olarak yeni idari önlemleri görüşmeye başladı.
Alınması planlanan kararlar doğrultusunda, temel ihtiyaçların karşılandığı süpermarketlerin hafta sonları açık kalmaya devam edeceği ancak açık hava aktiviteleri ve diğer alışveriş noktalarına yönelik denetimlerin artırılacağı bildirildi. Uzmanlar, sosyal izolasyon kurallarına tam uyum sağlanmadığı sürece vaka eğrisinin düşüşe geçmesinin zaman alacağı uyarısında bulunuyor.









