Samsun’un merkez ilçelerinden İlkadım’da siyasi kulisler ve sokak hareketliliği oldukça hareketli bir döneme giriyor. Seçildiği günden bu yana mensubu olduğu İYİ Parti teşkilat kademeleriyle yaşadığı fikir ayrılıkları ve idari gerilimlerle sık sık gündeme gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a yönelik tepkiler, belediye binası önüne taşınıyor.
Yarın (22 Haziran Cumartesi) saat 11.00’de İlkadım Belediyesi önünde organize edileceği duyurulan geniş katılımlı bir protesto gösterisiyle, Başkan Demirtaş’ın istifaya çağrılacağı öğrenildi.

2019 yerel seçim stratejilerinden bu yana İlkadım’da kendine has bir seçmen kitlesi yakalayan ancak parti içi dengelerde bir türlü istikrar sağlayamayan Necattin Demirtaş yönetimi, zorlu bir viraja giriyor. Farklı siyasi kırılma noktalarının bir araya gelmesiyle büyüyen tepki dalgası, bu kez kitlesel bir basın açıklaması ve protesto eylemiyle somutlaşıyor.
Seçim Sürecinden Bugüne Yaşanan Siyasi Dalgalanma
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın siyasi yol haritası, yerel siyasetin en çok konuşulan başlıkları arasında yer alıyor. Hatırlanacağı üzere 2019 yerel seçim takviminde ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) İlkadım Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan Demirtaş, Cumhur İttifakı’nın ilçede AK Parti adayını destekleme kararı alması üzerine aday gösterilmemişti. Bu gelişmenin ardından rotasını Millet İttifakı cephesine çeviren deneyimli siyasetçi, İYİ Parti çatısı altında ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) de taban desteğini arkasına alarak İlkadım Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayı başarmıştı.
Kongre Resti ve "MHP'ye Geri Dönüş" İddiaları Krizi Büyüttü
Seçim zaferinin ardından geçen süreçte İYİ Parti yerel teşkilatları ve parti içi muhalefetle idari mekanizmalar konusunda sık sık karşı karşıya gelen Demirtaş, son hamleleriyle köprüleri tamamen attı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İYİ Parti İlkadım İlçe Kongresi’ne katılmayarak tavrını net bir şekilde ortaya koyan Belediye Başkanı, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu’nun ve genel merkez yanlısı delegelerin sert eleştirilerine hedef oldu.
Kulislerde yüksek sesle konuşulan "Demirtaş yeniden MHP’ye mi geçiyor?" iddiaları ve bu iddiaların hemen ardından belediye iştirakleri ile idari kadrolarda yeni bir yapılanmaya gidildiği, bu süreçte çok sayıda personelin görevine usulsüz şekilde son verildiği öne sürüldü.
Yarın Saat 11.00'de Belediye Önünde Toplanılacak
Gelen son bilgilere göre, hem İYİ Parti teşkilat tabanından önemli isimlerin hem de son kadrolaşma hareketinde işten çıkarıldığını iddia eden eski belediye personellerinin organize ettiği eylem için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yarın saat 11.00’de İlkadım Belediyesi ana hizmet binası önünde toplanacak olan kalabalık grup, Başkan Necattin Demirtaş’ın yönetim politikasını, kadro tasarruflarını ve siyasi tutarsızlık iddialarını yüksek sesle eleştirerek kendisini istifaya davet edecek. Eyleme ilçe dışından da katılımın olabileceği ve emniyet güçlerinin belediye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alacağı sızan bilgiler arasında.






