İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kentsel dönüşüm çalışmalarının yalnızca bir seçim vaadi olmadığını vurgulayarak, bu sürecin İlkadım ilçesi için kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu belirtti. Kurnaz, özellikle Zeytinlik, Anadolu, Kökçüoğlu, Hastanebaşı ve Kadıköy mahallelerinde yürütülen hazırlıkların son aşamaya geldiğini ve bu dönem içerisinde kentsel dönüşüm sürecine mutlaka başlanacağını açıkladı.
Başkan Kurnaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi ortaklığında sürdürülen çalışmalara dikkat çekerek, beş mahallede yapılacak dönüşüm için tüm hazırlıkların hızla tamamlandığını ifade etti. “Kentsel dönüşüme bu dönem içinde kesinlikle başlayacağız,” diyen Kurnaz, planlamaların hem teknik hem de sosyal boyutlarıyla yürütüldüğünü söyledi.
“Bu Proje, Sadece Bir Seçim Sözü Değil”
Başkan İhsan Kurnaz, kentsel dönüşüm sürecinin bir siyasi vaat değil, şehrin geleceği için atılması gereken zorunlu bir adım olduğunu belirtti. “Bu proje, seçim döneminde dile getirilmiş bir vaat olmaktan öte, şehrimiz için zaruri bir ihtiyaç. Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz ve bakanlarımız da bu konuda aynı kararlılığı gösteriyor. Kentsel dönüşüm, İlkadım’ın geleceği için kritik bir öneme sahip,” ifadelerini kullandı.
Kurnaz ayrıca, mahalleleri tek tek gezerek yerinde incelemelerde bulunduklarını belirterek, vatandaşların daha güvenli, dayanıklı ve modern yaşam alanlarına kavuşması için çalıştıklarını söyledi. “İlkadım’da yaşayan her vatandaşımızın huzur içinde yaşayacağı bir çevre oluşturmak bizim önceliğimiz,” dedi.
TOKİ’den 550 Rezerv Daire Desteği
Kentsel dönüşüm süreci kapsamında mahalle sakinlerinin taşınma sürecinde mağdur olmamaları için TOKİ’nin devreye girdiğini belirten Başkan Kurnaz, rezerv konutlara ilişkin detayları da paylaştı. “TOKİ Başkanlığı tarafından yaklaşık 200 daire inşa edilerek Büyükşehir Belediyesine devredilecek. Ayrıca, Kıran Mahallesi'nde 350 dairelik bir alan dönüşüm için tahsis ediliyor. Toplamda 550 daireyi bu projeye dahil ederek dönüşümü başlatacağız,” açıklamasında bulundu.
Başkan Kurnaz, bu adımın İlkadım’da kentsel dönüşümün önünü açacağını ve uzun yıllardır beklenen bu projenin artık ertelenemeyeceğini söyledi. “İlkadım ilçemiz, Samsun’un merkezinde yer alan en eski ve en yoğun bölgelerden biri. Bu nedenle dönüşüm sadece estetik bir yenilenme değil, can güvenliği açısından da zorunlu bir adım,” ifadelerini kullandı.
Kurnaz, son olarak İlkadım’ın mahalle mahalle yenilenerek modern, güvenli ve yaşanabilir bir kent haline geleceğini vurguladı.







#Acilllllll Sırayla, Selahiye Kadifekale Soğuksu Fatih mahallesi İlyasköy ve ortak alan büyük bir Milletbahçesi. Başlamamalı,---> Nu dönem başlanıp bitirilmeli, laf ebeliği yapmayın.