Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uzmanlardan art arda gelen açıklamalar sonbahar havasının etkilerini iyice hissettirmeye başladı. Ekim ayının ilk günleriyle birlikte sıcaklıkların düşmesi ve yağışların birçok kentte etkili olması bekleniyor. Uzmanlar vatandaşlara “Sonbahar giysilerinizi giyin” çağrısında bulundu.Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre ülkenin kuzey ve iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi (Eskişehir hariç), Karadeniz genelinde, Konya’nın kuzeyi, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.Özellikle Samsun’un doğusu, Ordu, Tokat, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Ankara’nın güneyi, Afyonkarahisar’ın doğusu ve Konya’nın kuzeyinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise toz taşınımı görülebilecek.Hava Sıcaklığı: İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette; Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) bekleniyor.Uyarılar:
Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette; Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) bekleniyor.Uyarılar:
- Kuvvetli Yağış: Samsun, Ordu, Tokat, Giresun, Trabzon ve Rize’de sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve dolu riskine karşı dikkatli olunmalı.
- Kuvvetli Rüzgar: Doğu Anadolu’nun kuzeyinde çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar yaşanabilir.
- Sarı Kod: Meteoroloji bugün ve yarın için Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da sarı kodlu uyarı yayımladı.
- Samsun: 20°C, parçalı çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı
- Trabzon: 20°C, parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak
- Amasya: 20°C, sağanak ve gök gürültülü sağanak
- Artvin: 21°C, parçalı çok bulutlu, zamanla sağanak yağışlı