"Unutulmaya yüz tutan meslekler yeniden canlandı" diyen Palandöken, “Bu düzenleme sayesinde başta geleneksel meslekler olmak üzere birçok esnafımızın işyerini kapatmasının önüne geçildi. Esnaf olmanın ve işyeri açmanın önü açıldı. Bu da hem istihdama hem de ekonomiye olumlu yansıdı” ifadelerini kullandı.
2013 yılında sayısı 693 bine kadar düşen basit usulde vergilendirilen esnaf sayısının, Mayıs 2022 itibarıyla 840 bini geçtiğini açıklayan Palandöken, muhasebe işlemlerinin yine esnaf odaları aracılığıyla yürütülmeye devam ettiğini belirtti.
Yapılan düzenlemeye emeği geçenlere teşekkür eden Palandöken, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, siyasi partilerimize ve tüm maliye bürokrasisine esnaf camiamız adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.