Sektörün amiral gemisi konumundaki fuar, yerli ve uluslararası markaları bir araya getirmenin yanı sıra, kozmetik ve medikal cihaz ithalatının yüzde 90’ının gerçekleştiği önemli bir ticaret köprüsü işlevi de taşıyor.
33 yıldır kesintisiz düzenlenen Türkiye’nin ilk Güzellik ve Bakım Fuarı, bu yıl 9-12 Eylül tarihlerinde kapılarını açacak. Fuar, güzellik sektörünü bir araya getirirken, en son güzellik trendleri, gelişmiş teknolojiler ve sektörün öncüsü Almanya, Fransa, İrlanda, ABD, İngiltere ve Güney Kore’den markaların yeni ürünlerini ziyaretçilerine sunacak.
Medikal Estetik Alanındaki Güçlü İçerik
TG Expo'nun Proje Direktörü Gökhan Büyükataman, fuarla ilgili yaptığı açıklamada, medikal estetik sektörünün dünyada 10 milyar dolarlık bir pazar olduğunu belirtti. Türkiye’nin medikal estetik pazarının 100 milyon dolar olduğuna ve her yıl yüzde 10 büyüdüğüne dikkat çeken Büyükataman, “Ülkemiz, uygulama sayısı bakımından Avrupa’da birinci, dünyada ise beşinci sıradadır. Kadınlarımız yılda 400 bin TL’lik harcama yaparak bu alanda büyük bir katkı sağlıyor. Biz de bunun bilinciyle hareket ettik ve fuarımızda medikal estetik alanında da güçlü bir içerik hazırladık” dedi.
Geniş Katılımla Sektör Profesyonellerini Buluşturacak
Türkiye’de güzellik sektörünün en önemli platformlarından biri olan Güzellik ve Bakım İstanbul Fuarı, 200’den fazla katılımcı ve 600’den fazla marka ile 30 farklı ülkeden yaklaşık 30 bin profesyonel ziyaretçiyi bir araya getirecek. Fuarda, B2B Alım Heyeti Programı kapsamında katılımcılar, hedef ülkelerden gelen uluslararası satın alma heyetleri ile ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacak. Başta Bağımsız Devletler Topluluğu, Balkan Ülkeleri, Kuzey Afrika, Kıbrıs, Orta Doğu ve Körfez Ülkeleri’nden olmak üzere sektör profesyonelleri fuarda yer alacak.
Yeni Ürünler ve Teknolojiler Fuarda
Fuarda, yerli ve uluslararası birçok profesyonel kozmetik markası ile yeni teknolojiler sergilenecek. Ayrıca, saç, spa, wellness ve fitness alanlarında en gelişmiş cihaz ve yöntemler de dört gün boyunca ziyaretçilere sunulacak. Dünya devi markaların yanı sıra yerli ve milli üretim güzellik cihazları da görücüye çıkacak.
Etkinliklerle Dolu Bir Fuar Programı
Fuar boyunca birçok etkinlik düzenlenecek. 37 oturum, 35 konuşmacı ve 5 workshop’un yer alacağı programda, sektör profesyonelleri dünyadaki güzellik trendlerini ve yeni ürünleri tanıtacak. Ziyaretçilere, bazı uygulamaları deneyimleme fırsatı da sunulacak.
“Anti-Aging Academy” ile ameliyatsız gençleşme ve yaşlanmayı engelleme yöntemleri, “All in Wellness” ile besinlerin cilt kalitesine etkisi, “Beauty on the Stage” ile saç, topuz ve makyaj şovları, “Beauty Management” ile işletme yönetimi ve tanıtım faaliyetleri, “Skin Care in the Spotlight” ile ünlü dermatologlar, “Beauty Workshop” ile uygulamalı eğitimler ve daha fazlası Güzellik ve Bakım İstanbul fuarında yer alacak.