Bu kapsamda düzenlenen programların son konuğu Eğitimci-Yazar Dilek Cesur oldu. "Rota Yeniden Oluşturuluyor" başlıklı söyleşi, SBB Sanat Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.
Söyleşide, çocuk gelişimi, aile içi iletişim ve mutlu aile kavramları gibi konular ele alındı. Dilek Cesur, ebeveynlerin çocuklarıyla olan ilişkilerinde dikkat etmeleri gereken noktaları örneklerle anlattı. Katılımcılar, günlük hayatta uygulanabilir pratik bilgilerle donatıldı. Etkinliğe her yaştan dinleyici ilgi gösterirken, Cesur’un anlatımı büyük beğeni topladı.
Samsun’un Lezzetlerini KeşfettiSamsun’a ikinci kez geldiğini belirten Dilek Cesur, Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel projelerinin kendisini heyecanlandırdığını dile getirdi. İlk ziyaretinde şehri gezme fırsatı bulduğunu, ancak bu kez etkinlik vesilesiyle Samsun’da bulunduğunu belirten Cesur, Samsun pidesini de tattığını ve çok beğendiğini ifade etti.

Söyleşinin sonunda Cesur, dinleyicilerle hatıra fotoğrafları çektirdi ve kitaplarını imzaladı. Yoğun ilgi gören etkinlik, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği başarılı organizasyonlardan biri olarak hafızalarda yer etti.