Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecine ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Seçimlerin demokratik bir atmosferde geçtiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonuçlar netleşmeden yapılan erken açıklamalara tepki gösterdi. Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye’mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir.
Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır.”
Oy sayımının sürdüğüne dikkat çeken Erdoğan, tüm yol arkadaşlarından sandık başından ayrılmamalarını istedi:
“Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz.
Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, oy kullanarak demokrasiye katkı sunan tüm vatandaşlara da teşekkür etti:
“Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum.”