Konfeksiyon ve mobilya sektörlerine yönelik yeni bir destek programı müjdesi veren Erdoğan, KOBİ’lere çalışan başına aylık 2500 TL’ye kadar destek ödemesi yapılacağını duyurdu.
KOSGEB Eliyle İstihdam Koruma Programı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekstil, deri, mobilya ve konfeksiyon sektörlerinin Türkiye’nin ihracat ve istihdam açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. "Yıllık 37 milyar dolar ihracatımız olan ve 1 milyon 200 binden fazla çalışana istihdam sağlayan bu sektörlerde rekabet gücümüzü sürdürmeyi önemsiyoruz," diyen Erdoğan, 2024 yılının sonundaki istihdam düzeyini 2025’te koruyan KOBİ’lerin destekleneceğini belirtti.Yeni program kapsamında, KOSGEB aracılığıyla 2025 Ocak ayında başlatılacak istihdam koruma programı çerçevesinde, bu sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lere çalışan başına aylık 2500 TL’ye kadar destek ödemesi yapılması planlanıyor.“Türkiye’yi Geleceğin Teknolojilerine Hazırlıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında teknoloji ve yapay zekanın önemine de değinerek, Türkiye’nin bu alanlarda öncü bir ülke olmayı hedeflediğini söyledi. "Yapay zeka ve insansız sistemlerle dünya artık farklı bir yöne evriliyor. Bu değişim sürecine Türkiye’yi hazırlamak için Teknofest’ler, Ar-Ge yatırımları ve destek paketlerini hayata geçiriyoruz," ifadelerini kullandı. Erdoğan, Bursa’nın bu alandaki potansiyeline dikkat çekerek, kentin teknoloji yatırımlarıyla diğer şehirlere örnek olacağını belirtti.“22 Yıllık İktidarımız Süresince Türkiye’nin Sıkıntılarını Büyüyerek Aştık”
Muhalefeti vizyonsuzlukla eleştiren Erdoğan, Türkiye’nin jeopolitik gücü ve uluslararası etkisinin her geçen gün arttığını söyledi. "Tüm dünya Türkiye’nin jeopolitik gücünün farkında, ancak bizim muhalefet bu durumu anlamakta zorluk çekiyor," dedi.Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin uluslararası kredi notlarının yükseldiğine ve ülkeye sermaye girişinin hızlandığına dikkat çekerek, "Ekonomi programımıza güvenimiz tam. 2025 bütçesi gerçekçi adımlarla hazırlanmış bir plandır," ifadelerine yer verdi.