Öncü, "Enstitü Samsun" projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, işsizlik ve hayat pahalılığının Samsun'un öncelikli sorunları olduğunu belirtti. "Kalifiye eleman yok, çalıştıracak personel bulamıyoruz" diyen iş insanlarına çözüm getirmek için Enstitü Samsun'u kuracaklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak olan meslek edindirme kurslarıyla kalifiye eleman yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Öncü, ziyaretlerinde Alaçam, İlkadım ve Canik ilçelerinin sorunlarını tespit ettiklerini ve altyapıdan üst yapıya kadar ihtiyaçları belirlediklerini vurguladı. Ayrıca, tarıma dayalı sanayiye yönelik yapacakları yatırımlarla üreticilerin ürünlerinin değer kaybetmemesi için çaba göstereceklerini belirtti.
Halkla bir araya gelmeyi ve sorunları dinlemeyi önemsediklerini ifade eden Öncü, vatandaşlarla yapılan sohbetlerin kendilerine yol gösterici olduğunu dile getirdi.


