Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesinin emperyalizme karşı bir dünya umudu olduğunu vurguladı. Gençlere karamsarlıktan uzak durma çağrısı yapan Deveci, Cumhuriyet’in emanetçisi olan gençliğin önemine dikkat çekti.
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Milli Mücadele'nin başlangıç noktası olan Samsun’dan tüm Türkiye’ye seslenerek 19 Mayıs ruhunu selamladı. Deveci, mesajında 19 Mayıs 1919'u; işgale boyun eğmeyen, özgürlük ve demokrasi için varını yoğunu ortaya koyan bir halkın diriliş günü olarak tanımladı.
"Samsun, Kurtuluşun ve Gururun Adıdır"
Samsun’un Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki stratejik ve duygusal önemine vurgu yapan Başkan Deveci, "Ulu Önder Atatürk’ün şehrimize çıkarak ulusumuzun kaderini değiştirdiği bu tarih, kentimiz için en büyük gurur kaynağıdır. Samsun'da yakılan bu meşale, sadece Türk milleti için değil, dünyadaki tüm mazlum milletler için bir kurtuluş ışığı olmuştur" dedi.
Gençliğe Umut Mesajı: "Bütün Ümidim Gençliktedir"
Gençlere yönelik hitabında karamsarlık uyarısında bulunan Deveci, Atatürk’ün gençliğe duyduğu güveni hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Gençler, asla karamsar olmayın, umutsuzluğa düşmeyin. Unutmayın ki Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözü bizler için daima bir pusuladır. Bu meşale, sizlerin enerjisi ve inancıyla sonsuza kadar yanmaya devam edecektir.”
"Emanet, Yüce Bir Sorumluluktur"
Cumhuriyetin korunması ve geleceğe taşınması görevini gençlerin omuzlarında bir onur olarak tanımlayan Deveci, "Atatürk bu bayramı ve Cumhuriyeti sizlere emanet etti. Bu emanet, sadece bir miras değil, aynı zamanda yüce bir sorumluluktur. Aydınlık yarınları sizin azminiz inşa edecektir" mesajını verdi.
Başkan Cemil Deveci, mesajını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitleri ve gazileri minnetle anarak noktaladı.









