Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, işçi ve emekçilerin toplumsal kalkınmadaki rolüne vurgu yaptı. Ekonomik zorluklara ve gelir adaletsizliğine dikkat çeken Türkel, emeğin ve alın terinin kutsallığını hatırlatarak dayanışma mesajı verdi.
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, 1 Mayıs'ın sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda işçi sınıfının hak arama mücadelesinin ve birlikteliğinin simgesi olduğunu ifade etti. Türkel, yaşamı alın teriyle güzelleştiren tüm emekçilerin Atakum Belediyesi olarak destekçisi olduklarını belirtti.
"Gelir Adaletsizliği Son Bulmalı"
Mesajında güncel ekonomik koşulların çalışanlar üzerindeki etkisine değinen Başkan Türkel, işçilerin yaşadığı temel sorunları şu sözlerle dile getirdi:
Asgari ücretin yetersizliği, ağır çalışma koşulları ve sosyal hizmetlere erişimde yaşanan sorunlar, işçilerimizin yaşamını her geçen gün zorlaştırıyor. Ancak biliyoruz ki gelir adaletsizliğinin son bulması ve emeğin hak ettiği değeri görmesi için verilen kararlı mücadele elbet bir gün meyvesini verecektir.”
"Emeğin Gücüyle Aydınlık Yarınlar"
İş gücünün toplumların kalkınmasındaki en temel yapı taşı olduğuna dikkat çeken Türkel, Atakum Belediyesi'nin hizmet vizyonunda emeğe verilen önceliğin altını çizdi. "Emeğin gücüyle kuracağımız aydınlık yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz" diyen Türkel, hak ve adalet taleplerinin tam anlamıyla karşılandığı bir gelecek temennisinde bulundu.
"Mücadeleye Adanmış Ömürlere Saygıyla"
Başkan Türkel mesajını, daha adil ve yaşanabilir bir dünya kurmak adına ömrünü bu mücadeleye adamış tüm işçileri saygıyla anarak tamamladı. Türkel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün tüm Atakumlu hemşehrileri ve dünya emekçileri için bir bayram coşkusu içinde geçmesini diledi.





