Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, sahada yaptığı incelemelerde, can kaybının yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu vurguladı. Başkan Kul, "İlçemizde yaklaşık 500 milyon liralık maddi hasar oluştu. İnşallah yaraları el birliğiyle saracağız" dedi.
Devletin Tüm Kurumları Seferber Oldu
Selin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi, AFAD, DSİ ve ilgili diğer kurumlar bölgede yoğun çalışma yürütüyor. Kapanan yolların açılması, dere ve kanal yataklarının temizlenmesi, şehir içindeki yağmur suyu hatlarının düzenlenmesi gibi kritik müdahaleler devam ediyor. Aynı zamanda, benzer felaketlerin önüne geçmek için kalıcı çözümler üzerinde çalışmalar sürdürülüyor.
"Selin İlçemize Maliyeti Yaklaşık 500 Milyon"
Başkan Kul, felaketin ilçeye maddi maliyetinin yaklaşık 500 milyon lirayı bulduğunu açıkladı. Kul, “Şehir merkezimizde lokal su baskınları yaşandı, özellikle doğu ve güney mahallelerimiz selden ağır şekilde etkilendi. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için gece gündüz sahada çalışıyor. Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş durumda. Büyükşehir Belediyemiz, DSİ ve AFAD ekiplerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Küresel İklim Değişikliğinin İzleri Sel Felaketinde
Başkan Kul, son yıllarda artan şiddetli yağışların temel sebebinin küresel ısınma olduğunu belirtti. Deniz suyu sıcaklıklarındaki artışla birlikte bu tür ani ve yoğun yağışların eskisine göre daha sık yaşandığını ifade eden Kul, ilçenin coğrafi yapısına da dikkat çekti. "Terme’de deniz seviyesi kotunun düşük olması, yağış sularının tahliyesinde sorunlara yol açıyor. Üst bölgelerden gelen yağışlar dere yataklarından denize akarken, kot farkının azlığı nedeniyle geri basmalar yaşanıyor. Bu konuda DSİ ile çözüm arayışlarımız devam ediyor" dedi.
Başkan Kul, can kaybı olmamasını en büyük teselli olarak gördüklerini ve mağduriyetlerin giderilmesi ile gelecekte benzer afetlerin yaşanmaması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.




