Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun Şubesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Onur Anıtı’na yapılan saldırıyı kınayarak, eylemin milli değerlere yönelik provokatif bir girişim olduğunu vurguladı.
TEMAD’dan Milli Değerlere Sahip Çıkma Çağrısı
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun Şubesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Yapılan açıklamada, saldırının sadece bir heykele değil, Türk milletinin bağımsızlığına ve bütünlüğüne yönelik provokatif bir girişim olduğu vurgulandı.
“Bu Saldırı Milletimizin Onuruna Yapılmıştır”
TEMAD Samsun İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Çiçekliyurt, 3 Şubat 2022 tarihinde Samsun’un simgelerinden biri olan Onur Anıtı’na yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Samsun’un simgesi ve onuru olan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu eylem yalnızca anıta değil, yüce Türk milletinin bağımsızlığına ve bütünlüğüne yönelik kalleşçe bir girişimdir” ifadelerini kullandı.
“Failler En Ağır Şekilde Cezalandırılmalıdır”
Çiçekliyurt, bu tür saldırıların toplumda ayrışma yaratmayı amaçladığını belirterek, “Asla bu tür alçakça eylemlerin oyununa gelmeyeceğiz. Faillerin Türk adaleti tarafından en ağır şekilde cezalandırılacağına inanıyoruz” dedi.
Birlik ve Beraberlik Vurgusu
TEMAD, milletin ortak değerlerine yönelik saldırılara karşı tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek, birlik ve beraberliğin korunmasının önemine dikkat çekti.





