Bu kapsamda, kırsal mahallelerde yaşayan çiftçilere yönelik ceviz, kestane ve elma fidanlarından oluşan yaklaşık 4 bin adet meyve ve sebze fidanı dağıtımına başlandı.Üreticiye Destek Projesi Kapsamında Fidan Dağıtımı YapıldıSarıışık Mahallesi’nde yetiştirilen 1200 adet aşılı Chandler ceviz, 800 adet elma fidanı ve 2 bin adet kestane fidanı, Atakum’un kırsal mahallelerinde yaşayan üreticilere dağıtılmak üzere hazırlandı. Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Sarıışık ve Kulacadağ mahallelerine giderek fidanları teslim etti. Ayrıca, üreticilere fidanların doğru yetiştirilmesi için gerekli teknik bilgileri içeren broşürler de dağıtıldı.Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek fidan dağıtımı hakkında bilgi verdi. Yıldız, “Ekiplerimiz, Sarıışık Mahallesi’ndeki her haneye bir ya da iki fidan olmak üzere dağıtım yapacak. Ayrıca, 800 elma, 1200-2 bin ceviz ve 2 bin kestane fidanını, 27 köyde 2 bin aileyle buluşturacağız. Kestane fidanlarını, kestanenin yetiştiği yüksek rakımlı mahallelere dağıtacağız. Mayıs ayı başlarında ise yazlık sebze fideleri dağıtımı yapılacak. Bu fidelerle vatandaşlarımız kendi bahçelerinde yetiştirdikleri sebzelerle ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ata tohumu dağıtımı da yapacağız. Atakum Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın lehine olan her projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
Vatandaşlardan Başkan Türkel’e TeşekkürFidan dağıtımından memnun kalan mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Serhat Türkel’e teşekkürlerini iletti. Geçimini tarımla sağlayan vatandaşlar, “Fidanlarımızı aldık. Allah belediyemizden razı olsun. Bahçemize dikeceğiz, yetiştireceğiz ve yiyeceğiz. Bin kere razı olsun”, “60 yaşındayım, bu köyde büyüdüm. Bugüne kadar böyle bir hizmet görmedik. İlk defa belediyemiz bize meyve ve sebze fidanı dağıttı. Torunlarımız büyüdüğünde ‘Dedelerimiz bunları yapmış’ desinler. Allah razı olsun”, “Hizmet çok güzel. Başkanımız Serhat Türkel’e çok teşekkür ederiz. Fideleri getirdiler, sağ olsunlar” sözleriyle memnuniyetlerini dile getirdi.
Üretim Desteklenmeye Devam EdecekAtakum Belediyesi, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların tarımsal üretimini desteklemek amacıyla başlattığı projelerle dikkat çekiyor. Fidan dağıtımının yanı sıra, üreticilere doğru yetiştirme teknikleri konusunda eğitimler verilmesi ve ata tohumu dağıtımı gibi çalışmalarla üretimin artırılması hedefleniyor. Başkan Serhat Türkel, üreticiyi destekleyen projelerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızın yanında olmaya, üretimi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

